BALANÇ DE L'INICI DE TEMPORADA
Mèdia 17/10/2011

Antena 3, la que encerta més amb les estrenes de tardor

Albert Castellví Roca
2 min

Antena 3 pot fer un bon balanç de l'inici de temporada, i en especial del resultat que ha obtingut fins ara de les noves propostes que ha col·locat a la graella. En aquest apartat destaca especialment el paper de la sèrie Gran Hotel , que després de dues emissions manté uns excel·lents resultats en prime time , amb 3,7 milions d'espectadors al conjunt d'Espanya i una quota de pantalla que frega el 20%. Tu cara me suena , el concurs de talents amb famosos que presenta Manel Fuentes els dimecres a la nit, també ajuda a aixecar la mitjana de la cadena, amb un share que supera el 14% i una xifra d'espectadors a l'alça, que en l'última emissió va superar els 2,6 milions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La tercera gran aposta d'Antena 3 per a aquest inici de temporada, la importació d' El hormiguero , queda una mica més avall, però es manté dins de la mitjana de la cadena (11,7%), i amb un increment de 4 punts respecte a la mitjana de la temporada passada a Cuatro.

L'altra cara de la moneda és Telecinco, que veu com les seves propostes per a la tardor no han acabat de quallar. L'exemple més clar és el de Cheers , suprimida precipitadament de la graella després d'un descens en picat: del gens menyspreable 16,6% de quota del dia de l'estrena s'havia passat, en només quatre setmanes, al 8,8%. No són gaire més satisfactoris els resultats que està obtenint, els dilluns, Parejología 3x2 , el nou espai de gags a l'estil d' Escenas de matrimonio , que després de tres programes té una quota mitjana del 7,7%, i ha perdut 350.000 espectadors, fins a quedar-se en 1.364.000 seguidors al conjunt de l'Estat.

La sèrie Homicidios , en canvi, s'apropa més als resultats esperats, tot i que el descens d'audiència que ha experimentat també és notable: dels 2.763.000 espectadors que va tenir l'estrena, el 20 de setembre, només en conserva 1.605.000. L'excepció a tot plegat és el reality Acorralados , que es manté relativament estable al voltant del 18% de quota. Tot i així, els seus resultats estan a anys llum de les extraordinàries xifres de Supervivientes , l'espai que ocupava la franja abans de l'estiu.

Poques novetats

Més enllà d'això, la llista d'estrenes d'aquesta tardor és més aviat curta. La Sexta pot haver trobat un filó amb The killing , que dimecres es va estrenar amb un 8,1% de quota, però no se n'ha acabat de sortir a la tarda amb Mucho que perder, poco que ganar , que té un share mitjà del 2,9% i queda lluny del 5,2% que marcava Sé lo que hicisteis quan va ser cancel·lat. Pel que fa al trasllat de la tertúlia Al rojo vivo als matins del canal principal, es queda de moment amb un 3,2%.

Cuatro no ha situat cap nou format a la seva graella -sí que programa noves temporades d'espais que s'havien vist en anys anteriors-, i l'única novetat de La 1 ha estat el magazín Más gente , que amb un 7,8% de quota mitjana queda lluny de l'11,8% del Gente de l'any passat i del difunt España directo , suprimit per baixa audiència tot i que tenia un share mitjà del 12,7%.

stats