FICCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 17/03/2012

Antena 3 viatja a Roma per rodar l''spin-off' de la sèrie 'Hispania'

Lluís Homar protagonitzarà Imperium, la nova sèrie d'Antena 3 sobre els personatges romans d'Hispania i les seves relacions de poder. Part del rodatge, que ja ha començat, tindrà lloc a Cinecittà.

Albert Castellví Roca
2 min
Antena 3 viatja a Roma per rodar l''spin-off' de la sèrie 'Hispania'

BARCELONA.És poc habitual que una sèrie d'èxit tingui només dues temporades, però en el cas d' Hispania, la leyenda , els llibres d'història l'hi van obligar. El principal protagonista, Viriato, el líder de la resistència, estava condemnat a mort des del primer capítol -va ser assassinat pels romans l'any 139 aC- i això deixava un horitzó temporal molt limitat a la producció.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però queden molts altres personatges, i sobretot molts espectadors àvids de més aventures; per això, Antena 3 ja prepara una nova sèrie que espera que els satisfaci. Es tracta d' Imperium , un spin-off protagonitzat pels personatges romans d' Hispania però amb un argument completament diferent. "No té res a veure amb Hispania . De fet, el que pretén és desvincular-se'n. Ni tan sols es reprenen algunes converses que potser van quedar penjades", explica a l'ARA l'actor Jesús Olmedo, que interpreta Marco, un jove oficial romà que en aquesta nova producció guanyarà protagonisme. "És un dels personatges que més canvia", assegura Olmedo, que avança que a Imperium els espectadors el veuran "lluitant a l'arena com a gladiador".

Si la sèrie original posava el focus en l'ocupació romana de la península Ibèrica i en la lluita dels habitants del territori per resistir la invasió, ara l'acció es trasllada a Roma, on els protagonistes seran els alts representants de l'imperi -guerrers i senadors- i els enganys, les traïcions, les lluites de poder i les relacions sentimentals que s'estableixen entre ells. Els personatges hispànics, doncs, desapareixen per complet de la trama, mentre que la plantilla de romans s'ampliarà. Al centre de l'acció hi haurà l'actor català Lluís Homar, en el paper del pretor Galba, que s'envoltarà de part del repartiment d'Hispania -com Jesús Olmedo, Iván Sánchez, Ángela Cremonte i Thaïs Blume- però també de moltes cares noves, entre les quals destaquen Pepe Sancho, Paula Prendes i Aura Garrido.

Tots ells roden des de fa una setmana, a Madrid, les primeres escenes d' Imperium . Aviat, però, l'equip es traslladarà a Roma, ja que bona part dels capítols s'enregistraran als estudis de Cinecittà de la capital italiana. Olmedo es mostra il·lusionat amb aquesta perspectiva: "És el gran caramel d' Imperium . Els guions pinten de meravella, però la cirereta és la possibilitat de rodar a Cinecittà". En aquests estudis, construïts durant els anys 30 i amb una superfície d'uns 600.000 metres quadrats, s'hi han rodat a l'entorn de 3.000 pel·lícules, entre les quals, com recorda l'actor, grans clàssics del cinema ambientats a l'època romana, com Quo vadis i Ben Hur , i més recentment la cinta Gladiator i la sèrie de HBO Roma .

Una producció d'èxit

Hispania , estrenada a Antena 3 l'octubre del 2010, va tancar la segona temporada abans de l'estiu amb gairebé 3,5 milions d'espectadors al conjunt de l'Estat i prop d'un 19% de share mitjà i, tot i que la tendència va ser a la baixa, va liderar en pràcticament totes les emissions. Per Olmedo, aquests bons resultats, més que posar pressió a l'equip de la nova sèrie els han d'ajudar a "pensar en positiu". "Hem comprovat que al públic li agradava Hispania , i ara volem seguir-ne l'estela". La principal arma per aconseguir-ho és, diu, una sèrie "absolutament nova" i "molt potent".

stats