TELEVISIÓ
Mèdia 26/01/2011

Campanya contra Antena 3 perquè no facin sortir un ximpanzé en un concurs

El programa encara no té data d'estrena. El presentarà Flipy, el científic boig d''El Hormiguero'

Laia Altarriba
1 min
Imatge promocional del nou concurs que prepara Antena 3

BarcelonaAbans que s'hagi estrenat, un nou concurs que prepara Antena 3 ja ha generat polèmica perquè va anunciar que hi participarà un ximpanzé. Fins a 40 entitats catalanes i internacionals s'han adherit a una campanya per demanar que no facin servir aquest animal al programa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El programa té com a nom provisional Involution i el presentarà Enrique Pérez, més conegut com a Flipy, que durant cinc anys ha estat el científic boig d'El Hormiguero.

La campanya que ja corre per la xarxa diu que "encara que a l'anunci o durant el rodatge no s'observin indicis de maltractament o patiment dels ximpanzés directament, darrere de l'ús d'aquests animals salvatges hi ha molta violència per domesticar-los, ensinistrar-los i mantenir-los totalment fora del seu hàbitat natural".

I també estan preocupats perquè l'entrenador del ximpanzé que Antena 3 té previst de contractar, Steve Martin, té un llarg historial de denúncies del departament d'Agricultura dels EUA per les condicions d'allotjament dels animals, per no subministrar atenció veterinària o alimentació apropiada als animals del seu centre i per maltractament".

stats