TECNOLOGIA
Mèdia 12/06/2012

Apple trenca amb Google i abraça Facebook

La conferència mundial de desenvolupadors de programari d'Apple deixa entreveure els plans de l'empresa a uns anys vista. El president de la companyia diu que els productes mostrats són "increïbles".

Joan Callarissa
2 min
La majoria dels assistents són informàtics que somien dissenyar aplicacions per a l'iPad, que copa un 80% del mercat mundial de tauletes.

BARCELONA.Els rumors sobre les novetats que Apple havia de presentar a la conferència anual de desenvolupadors informàtics s'han complert pràcticament del tot. L'empresa va confirmar ahir els cartells que anunciaven el sistema operatiu "més avançat del món" davant d'informàtics d'arreu del planeta que han pagat 1.500 dòlars per veure en directe la presentació d'aquestes quatre novetats a San Francisco.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

iOS 6

Es tracta de l'última versió del sistema operatiu mòbil d'Apple. iOS 6 compta amb dues novetats a Siri -l'assistent personal de l'iPhone 4S-, que estarà disponible en castellà i que permetrà actualitzar l'estat al Facebook. A més, hi haurà més apps compatibles amb la xarxa social. Maps serà una nova aplicació amb cartografia dissenyada per Apple. Això trenca la relació que mantenia amb Google Maps des del 2007 i deixa de donar diners als creadors del sistema operatiu Android, el competidor directe del seu. D'aquesta manera, Apple també es fa més fort en un camp que representarà gran part dels ingressos publicitaris del futur.

MacBook Pro

Amb només 18 mil·límetres de gruix, Apple l'ha aprimat un 25% respecte al seu predecessor. A més, ha dotat el portàtil d'una pantalla de retina de 15,4 polzades que té una densitat de píxels de 2880x1880. Segons els creadors, s'han reduït els reflexos en un 75% respecte a l'anterior. El més car té un preu de 2.200 dòlars (1.700 euros).

MacBook Air

La gamma dels MacBook Air es queda amb la mateixa imatge però millora internament. Tots els models inclouen 4 GB de memòria ram. A més, inclouen processadors d'Intel Ivy Birdge. Els models i5 i i7 arribaran a velocitats d'entre 1,7 i 2 Ghz amb la possibilitat d'assolir els 3,2. Es pot aconseguir per 800 euros.

OS X Mountain Lion

La novena versió del sistema operatiu per a ordinadors estarà disponible al juliol a la Mac App Store. S'hi han presentat més de 200 prestacions innovadores. Amb iCloud integrat al cor d'OS X, Mountain Lion facilita mantenir actualitzat el contingut de tots els dispositius Apple. Costarà 19,90 dòlars, uns 16 euros.

stats