AUDIÈNCIES A LA XARXA
Mèdia 16/01/2011

Ara.cat, líder digital en català

La versió digital de l'ARA és el portal d'informació en català de referència. Durant el desembre, el seu primer mes de funcionament, ha rebut més d'1.600.000 visites i ha superat els 500.000 usuaris únics.

Albert Castellví Roca
1 min

BarcelonaEl 28 de novembre naixia Ara.cat, en paral·lel amb el diari ARA. Tot just un mes després, la web s'ha convertit en el portal de notícies en català més seguit. Segons les dades de l'Oficina de la Justificació de la Difusió (OJD), Ara.cat va rebre, durant el mes de desembre, 1.647.805 visites, i superava en més de mig milió la segona pàgina del rànquing, 3cat24.cat, que es va quedar amb 1.063.013. Cap altre diari digital en català va superar el milió d'entrades el mes passat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa als usuaris únics, és a dir, el nombre teòric de persones diferents -mesurat a partir de les adreces IP- que han entrat a la pàgina durant el desembre, Ara.cat també se situa al capdavant del rànquing, amb 527.269 persones que hi han entrat, com a mínim, una vegada. Novament, el portal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals és el que se situa en segona posició, amb 437.132 usuaris únics.

Hi ha encara un tercer aspecte en el qual Ara.cat encapçala les llistes d'audiència de l'OJD. Es tracta del nombre total de pàgines vistes dins del portal, que puja fins als 4.923.859 durant aquest mes de desembre.

Destaca també que el temps mitjà de cada visita a la web de l'ARA va ser de 4 minuts i 40 segons.

La fase d'arrencada de l'Ara.cat encara continua, amb la propera posada en marxa de les aplicacions tant per a iPhone com per a Android, i amb la potenciació de l'espai Ara Més, que permet llegir els articles de l'edició en paper als subscriptors i, fins a un màxim de tres articles gratuïts, als usuaris que es registrin.

stats