Mèdia 23/05/2012

Arrenca la tretzena edició del MAC amb l'objectiu de buscar sinergies per sortir de la crisi

El secretari de Comunicació, Josep Martí, anima les empreses a cooperar "per treure el màxim rendiment dels recursos"

Acn
2 min
L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el secretari de Comunicació, Josep Martí, observant un projecte 3D durant la inauguració del MAC / ACN

GranollersLa tretzena edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), que se celebra a Granollers, ja està en marxa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En la inauguració d'aquest matí, el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, ha animat les empreses a "sumar recursos" i a "treballar [agafats] de la mà" per "treure'n el màxim rendiment".

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha subratllat que el MAC ha de ser un espai de reflexió i de cerca de sinergies perquè el sector audiovisual surti de la crisi.

El MAC d'aquest any se celebra dimecres i dijous a l'antiga fàbrica Roca Umbert de Granollers. La tretzena edició ha reduït el pressupost en un 25% respecte de l'any passat, i ha concentrat totes les activitats en un únic espai.

Treballar agafats de la mà, no d'esquena

Martí ha recordat que, al MAC d'aquest any, la COM signarà un conveni amb la Federació de Ràdios Locals i que la Xarxa Audiovisual Local (XAL) en signarà un altre amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Segons el secretari de Comunicació, aquest és el camí que s'ha de "seguir transitant". En aquest sentit, ha indicat que aquests acords "són pistes" que demostren que la situació s'entén i que les empreses veuen la "necessitat de treballar plegades per treure el màxim rendiment dels recursos".

"S'han de sumar recursos i treballar [agafats] de la mà, i no d'esquena", "així, les coses es poden fer millor i se'n poden fer més", ha dit Martí. En aquesta línia, ha recordat les converses entre l'Agència Catalana de Notícies i la XAL per fusionar-se, en un procés que ha titllat d'"irreversible".

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha explicat que el MAC "és, ha estat i vol ser un exercici de suma" i un "punt de trobada entre empreses i administracions". En aquest sentit, ha assegurat que Catalunya necessita un "gran acord en matèria audiovisual". Per aquest motiu, ha explicat que "ens hem de plantejar col·lectivament noves estratègies per fomentar la innovació en el sector audiovisual". "És imprescindible que aquest sector remunti per sortir de la crisi", ha indicat.

Mayoral ha fet una crida als "grans acords institucionals i socials" i a la "col·laboració entre el sector públic i privat". L'alcalde ha recordat que l'edició d'aquest any arriba enmig d'una "crisi galopant", i ha subratllat que el MAC s'ha de convertir en un "espai de reflexió, debat, expressió de preocupacions i cerca de sinergies" per trobar sortides a la situació actual.

stats