TELEVISIÓ
Mèdia 29/02/2012

Arriba una 'Intereconomía' independentista

Canal Català es disposa a esmolar les eines contra Intereconomía. Calcarà formats com El gato al agua i Punto Pelota però adaptats a l'independentisme un cop emeti per tot el país a través de 105 TV.

Natalia Araguás
2 min
'LA RONDA' El programa esportiu d'Albert Lesan serà un dels puntals dins el canvi d'orientació de Canal Català: "antimadridista i proculer".

BARCELONA."Plantarem cara a la caverna mediàtica: ningú els diu res i nosaltres som guerrers", resumeix Albert Lesan, director i presentador de La ronda . Aquest programa esportiu serà un dels protagonistes del gir que planeja fer Canal Català un cop arribi a tot el territori. Només li falta el vistiplau del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) per emetre a través de 105 TV, la llicència que ha llogat al Grupo Godó. Tan bon punt compti amb l'aval del CAC, el grup de Nicola Pedrazzoli té previst convertir-se en "la nova Intereconomía a la catalana", segons el mateix Pedrazzoli ha confirmat a l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La ronda serà "encara més agressiva" i estarà "completament a favor del Barça", explica. El nou programa En defensa pròpia arrodonirà l'aposta com a espai de debat polític i econòmic en què es tocaran "tots els aspectes de Catalunya que des d' El gato al agua es debaten d'una manera completament diferent". La seva òptica serà obertament independentista però "tots tindran oportunitat d'explicar-se", assegura Pedrazzoli. A diferència d' El gato al agua , els espectadors podran dir la seva més enllà dels SMS, destaca. Les línies telefòniques estaran obertes perquè entrin en directe.

En defensa pròpia estarà produït pel periodista Josep Puigbó, que ja ha presentat diversos programes a Canal Català com Vostè té la paraula . Encara no se sap, però, qui serà la cara visible de En defensa pròpia . En un primer moment va pensar-se en Quico Sallés, del diari online Nació Digital, però a última hora va declinar l'oferta, diu Pedrazzoli. El presentador del nou programa ha de tenir un perfil "nacionalista català amb les idees molt clares". Com a valor afegit, no ha de ser en cap cas "el típic que et parla i t'avorreix i t'adorms a la nit", apunta el propietari de la cadena.

El Barça, a l'altura de la família

La ronda , que ja ha complert cinc temporades a la graella de Canal Català, serà en aquesta nova etapa "proculer i antimadridista, mai antiperica", exposa Lesan. "Per mi el Barça està a l'altura de la meva família, si algú es fica amb l'equip m'ho prenc igual", comenta. Aquesta "passió pel Barça" no treu que "a vegades" el programa pugui ser crític. Però la majoria de tertulians de La ronda són barcelonistes: "Mai porto més d'un madridista, per cinc culers". Dins la reformulació del canal, guanyaran presència Xavi Mir i Víctor Lozano, molt vinculats al FC Barcelona. Com a contrapunt, Juan Carlos Rivero i Pipi Estrada seran altres convidats.

La ronda tindrà ara "un altaveu molt gran", destaca Lesan, ja que Canal Català es veurà a tot el Principat. L'aprofitarà per donar a Punto pelota la resposta que a parer seu "mereix" un programa que és "capaç de mentir, faltar al respecte als jugadors del Barça i a Guardiola i fins i tot moure línies per explicar els fora de joc", enumera. Per evitar que "els catalans vegin per morbo un programa que odien", entre les novetats de La ronda destacarà una bona dosi de zàping televisiu. També s'avançarà trenta minuts l'emissió (a les 23.00 hores).

L'espai procurarà crear una interlocució amb Intereconomía. Segons fa notar Lesan, als programes de Madrid els arriba el que fan les televisions catalanes. A La ronda replicaran als seus col·legues madrilenys. "La filosofia és que no ens arronsarem", destaca Lesan. En definitiva, al nou espai es combinarà "informació, entreteniment i víscera a part iguals".

stats