HUMOR BRITÀNIC PER AL SEGLE XXI
Mèdia 13/02/2011

Aviseu 'Els informàtics'!

Una pila de premis avalen Els informàtics , una sitcom protagonitzada pel departament tècnic d'una empresa de Londres. El seu creador, Graham Linehan, és un dels renovadors de l'humor britànic.

Xavier Cervantes
2 min
Els actors Chris O'Dowd i Richard Ayoade interpreten els divertits i alhora temibles tècnics informàtics de les indústries Reyholm.

BarcelonaSi es declara un incendi en una oficina, com avisaria els bombers un informàtic? No, no telefonaria ni agafaria un extintor. Obriria el portàtil i escriuria un missatge, amb molts signes d'exclamació, per enviar-lo per correu electrònic. Aquest és un dels gags que l'irlandès Graham Linehan va escriure per als primers capítols d' Els informàtics , que en la versió original es titula The IT crowd (la gent del departament tecnològic). La sèrie, estrenada al febrer del 2006 al Channel 4 britànic, arriba dimecres al 3 XL en català, més de tres anys després que Canal + la comencés a emetre a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els protagonistes són Roy Trenneman i Maurice Moss, interpretats pels actors Chris O'Dowd i Richard Ayoade. Ells formen l'equip informàtic de les indústries Reyholm, i treballen en un despatx més aviat atrotinat que contrasta amb l'elegant disseny de la resta de l'empresa. La tercera en discòrdia és Jen Barber (Katherine Parkinson), responsable de la direcció de l'equip informàtic tot i que amb prou feines sap fer servir l'ordinador.

La revenja dels

geeks

Linehan, un dels guionistes que ha contribuït a renovar la comèdia televisiva britànica amb sèries com Father Ted i Black books , va crear Els informàtics no tant per reformular els mecanismes tradicionals de la sitcom com per incorporar com a protagonistes els geeks , gent amb elevats coneixements tecnològics sobre una disciplina específica però amb dificultats per a la comunicació social.

L'aposta semblava prou arriscada, perquè fins aquell moment en la ficció televisiva els geeks només apareixien com a secundaris. Però la crítica i l'audiència van acceptar el repte i, el mateix any de l'estrena de la primera temporada, la sèrie va guanyar el premi a la millor nova sitcom, i el 2007 va ser considerada la comèdia de l'any.

Fins ara, al Regne Unit ja s'han emès quatre temporades d' Els informàtics , i la sèrie s'ha pogut veure a les televisions de més de vint-i-cinc països.

stats