Mèdia 06/10/2011

La BBC eliminarà 2.000 llocs de feina en els propers cinc anys

La BBC ha de reduir el seu pressupost en un 20% fins el 2017. Com a conseqüència, prescindirà de 2.000 llocs de treball en els propers cinc anys

Acn
2 min
Una de les seus de la cadena BBC a Londres. REUTERS

BarcelonaLa BBC ha anunciat aquest dijous que prescindirà de 2.000 treballadors en els propers cinc anys, en una de les mesures de reducció de la despesa que impulsa la corporació de mitjans públics britànica. Arran de les retallades del govern de David Cameron, la BBC ha de reduir el seu pressupost en un 20% fins el 2017. D'acord amb l'anunci fet aquest dijous, la BBC no tancarà cap canal de televisió, però farà una reestructració dels continguts i mourà personal en diverses de les seves seus angleses. El director general de la corporació de la BBC, Mark Thompson, ha assegurat que els canvis conduiran cap a "pèrdues significatives de llocs de treball", i ha alertat que caldrà buscar "eficiències". Segons recull la mateixa BBC, Thompson ha dit que la corporació serà "més petita" i patirà "un canvi radical" després de les retallades. Amb tot, creu que es mantindrà la qualitat, però alerta dels riscos de més reduccions en el futur. "Des del meu punt de vista aquesta és l'última vegada que la BBC podrà assumir aquest nivell d'estalvi sense una pèrdua substancial dels serveis, de la qualitat o d'ambdues coses", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre altres mesures, la BBC ha decidit vendre's un 15% dels drets de retransmissió d'esdeveniments esportius. La reducció inclou la cessió de la meitat dels drets de la F-1 a la plataforma BSkYB, parcialment propietat de Rupert Murdoch. El canal de notícies 24 hores BBC News se centrarà en les notícies d'última hora i reduirà els continguts en art, cultura o ciència i repetirà més sovint les informacions de les nacions com Escòcia o Gal·les. De fet, es preveu que s'eliminin entre 500 i 600 llocs de feina en aquest canal. El sindicat nacional de periodistes ja ha alertat que la BBC "no serà el mateix" si les retallades es tiren endavant.

Les retallades anunciades aquest dijous es preveien des de fa mesos. L'any passat, es va decidir congelar durant cinc anys el preu anual que paguen els britànics per tenir una televisió -actualment, de 145.50 lliures anuals (uns 166 euros). De fet, un 16% de la reducció de la despesa prové precisament de les pèrdues en ingressos que comportarà per la cadena la congelació de l'impost. L'altre 4% són altres tipus de retallades. A més, la corporació ara ha d'assumir els costos del seu servei internacional, BBC World Service.

stats