Xarxes
Mèdia 02/05/2012

La BBC es fixa en la Viquipèdia en català

Considera que és un "exemple" de la utilitat de l'enciclopèdia virtual per difondre idiomes i cultures minoritàries

Ara
1 min

BarcelonaLa Wikipedia s'ha convertit en "una important eina de difusió tant de l'idioma com dels punts de vista propis de les cultures minoritàries", i un bon exemple n'és la versió en català. Ho assenyala un article publicat al portal BBC Mundo, l'edició per a l'Amèrica Llatina de la web de la televisió pública britànica, que es fixa en el paper que juga l'enciclopèdia virtual com a "ambaixada virtual" de llengües com el català.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre altres coses, l'article recorda que aquesta versió de la Wikipedia va ser la segona a posar-se en marxa –tot just un mes després que naixés l'anglesa– i que actualment té aproximadament 370.000 articles, la meitat dels que hi ha en castellà, "fet que contrasta amb el nombre de persones que parlen un i altre idioma".

A més, el reportatge de la BBC destaca també el paper de l'associació Amical Viquipèdia com a difusora de l'activitat de l'enciclopèdia virtual en català i explica que Catalunya és l'únic territori del sud d'Europa on s'ha impulsat el projecte GLAM (Galleries, Libraries, Archives and Museums), que treballa conjuntament amb diversos museus del país per ampliar la informació sobre aquestes institucions a la xarxa.

stats