Recull de premsa
Mèdia 10/09/2011

La crisi del BCE, a la portada de "La Vanguardia"

La dimissió de l'economista en cap, Jürgen Stark, contrari a comprar deute a Espanya i Itàlia, és el tema destacat del diari.

Redacció
3 min
La Vanguardia. 10 de setembre

BarcelonaLa crisi oberta al Banc Central Europeu (BCE) després que ahir dimitís el seu economista en cap, Jürgen Stark, centra la portada d'avui de La Vanguardia. El diari destaca la divisió interna en la institució i recorda la posició d'Stark, que era contrari a comprar deute de països com Espanya i Itàlia, tot i que l'economista va dimitir ahir per "motius personals".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"CDC mira cap a Esquerra per no sotmetre's al PP" és el titular d'El Periódico que destaca que diversos dirigents del partit han demanat a Mas que no repeteixi l'acord que Jordi Pujol va fer amb Aznar el 2000. El diari deixa clar que Duran dóna per feta la majoria absoluta de Rajoy a les properes eleccions generals.

El Punt-Avui dediquen la portada d'avui, en canvi, a la decisió de l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol de no celebrar la Diada. "Albiol mutila la Diada" és el titular de portada on destaquen la indignació dels partits de l'oposició de la tercera ciutat de Catalunya davant d'aquesta decisió.

Pel que fa a la portada d'El País, el rotatiu editat a Madrid opta per la crisi del BCE. "El primer cisma en la cúpula del BCE complica la crisi a l'eurozona" és el titular d'avui i destaquen que l'economista en cap de la institució ha deixat el càrrec "per la compra de deute d'Espanya i Itàlia" i que els mercats van rebre la notícia amb fortes baixades.

El Mundo també opta per aquest tema i titula en portada: "Dimiteix el falcó del BCE. Espanya i Itàlia al punt de mira" i recullen la forta caiguda dels mercats i l'augment de la prima de risc com a principals conseqüències d'aquesta decisió.

L'economia també centra la portada d'avui del diari Público que opta per un titular genèric: "L'economia s'acosta de nou a l'abisme" fent referència no només a la crisi del BCE sinó també a "la imatge de divisió del G-7" i a la caiguda de la Borsa.

"La crisi del BCE i la por a la fallida grega fan caure les borses" és la portada del diari La Razón que recull que Alemanya "prepara el seu sistema financer davant dels rumors de suspensió de pagaments per part de Grècia".

L'Abc, en canvi, dedica tota la seva portada a una gran foto de Wall Street vigilat per dos policies sota el títol: "L'amenaça terrorista continua" i destaquen que als EUA hi ha estat d'alerta després que s'interceptés una conversa sobre un atemptat amb cotxe bomba per part d'Al Qaida.

Esportius

La tornada del capità del Barça, Carles Puyol, centra grans part de les portades dels diaris esportius. L'Sport titula:"El retorn del capità", El 9 opta per "ara és l'hora" mentre que Mundo Deportivo parlen de Puyol com "la gran novetat" i també ensenyen "el soterrani màgic de Pep" fent referència a l'espai on el tècnic del Barça es tanca abans dels partits.

Pel que fa als esportius madrilenys, Marca destaca en portada "els onze de Mou" destacant que el tècnic repeteix els mateixos jugadors amb què va golejar al Saragossa la passada jornada. As, per la seva banda, recull les declaracions de José Mourinho en portada. "Hi ha una campanya en contra meu", diu el tècnic portugués que assegura que "gaudeixo, és una motivació per mi".

stats