Mèdia 18/01/2012

"Està girat", a la portada d''El 9 esportiu'

'El 9 esportiu' il·lustra la seva portada amb una foto de Mourinho posada de l'inrevés per explicar que "torna treure el malhumor". La premsa generalista se centra en el judici de Garzón per les escoltes de Gürtel i en la promesa de liquiditat del ministre Cristóbal Montoro a les autonomies

Ara
3 min

BarcelonaMundo Deportivo comença l'edició d'avui dimecres amb la foto de la Copa del Rei que li va caure a Sergio Ramos des de l'autobús on el Reial Madrid celebrava la victòria. Concretament, el diari diu que el "Barça vol tornar a guanyar al Bernabéu per dedicar-li el triomf al Pep". També recorda que Messi podria esdevenir avui "el màxim golejador de clàssics".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Razón es fixa en el preu del judici a Camps per obrir l'edició d'aquest dimecres: "El judici de Camps costa deu cops més que la multa que demana la Fiscalia". No fa el mateix amb el judici de Garzón, ja que no parla de quant costa. Sobre el procés que afecta aquest jutge en destaca l'"última maniobra". El diari assegura que el "polèmic" jutge pretén una "nova instància sense precedents".

El Periódoco obre amb informació sobre Barcelona. El rotatiu assegura que "Trias també s'atreveix amb les Glòries" i ho il·lustra amb una imatge de com seria la zona després de les obres de remodelació d'una plaça que el diari considera "maleïda". A més, també diu que "Montoro facilita la liquiditat" a les autonomies "a canvi d'austeritat". Seguint la línia temàtica habitual, el diari també aposta pels centres d'estrangers i diu que "Interior hi admet carències".

El diari ARA, en canvi, obre amb Garzón, que justifica les escoltes de Gürtel "com a mesura de xoc". El diari també dedica espai a Pa Negre i recorda que el film català afronta avui "la primera final de cara a l'Òscar".

El Punt Avui se centra en les tenses relacions polítiques entre Catalunya i Espanya que ahir es van posar de manifest en la trobada amb els consellers econòmics i el ministre Montoro. El rotatiu titula: "L'Estat amenaça però no diu res de pagar els deutes". A banda d'això, també parla del "judici al jutge" i del "parc lineal" en què Trias vol convertir les Glòries.

La Vanguardia titula amb política i diu que "el govern" espanyol "del PP facilitarà liquiditat a les autonomies". El diari del Grupo Godó també transcriu les converses que es van conèixer ahir del capità del Costa Concordia: "Capità haurà de pagar per això: torni al vaixell!".

El País defensa a la primera plana que "els advocats de Gürtel jugaven un paper bàsic en el blanqueig", un dels arguments que va fer servir Garzón per defensar-se ahir durant el judici que l'afecta. La promesa de més crèdit per a les autonomies i la conversa gravada del capità del Costa Concordia també ocupen la portada del diari de Prisa aquest dimecres. També afegeix que "Brussel·les llança contra Hongria un expedient de sanció per la seva deriva autoritària".

Público titula amb les declaracions del jutge Garzón: "Els advocats [del cas Gürtel] eren part nuclear de la trama". A més, també recorda que "PP, PSOE i CiU veten preguntes sobre els comptes de la Casa del Rei".

Menys amables amb el jutge són El Mundo o l'Abc. El primer assegura que "Garzón al·lega que va espiar els advocats per evitar un delicte". A més, diu que el capità del creuer Concordia creu que és un heroi "per salvar milers de vides". El segon titula la portada així: "Garzón, el jutge estrella s'apaga al banc". A més, afirma que "el frau a Andalusia arriba a la contractació de discapacitats".

El diari Sport escalfa motors de cara al clàssic d'avui i recorda que "el Barça de Pep mai ha perdut al Bernabéu". També desitja "que en siguin moltes més". El diari As assegura que "Cristiano té la paraula". El 9 Esportiu és més original amb la imatge que amb el titular. Fa servir un retrat de Mourinh,o però de l'inrevés. A sobre, hi titula: "Està girat".

stats