COMUNICACIÓ
Mèdia 03/06/2011

"Barcelona sagnant", pòster central de la revista 'Newsweek' sobre les càrregues a plaça Catalunya

La prestigiosa publicació nord-americana diu que els agents van "donar cops a manifestants amb sang" i que "desenes de persones van resultar ferides en el cos a cos"

Redacció
1 min
Newsweek

BarcelonaLa prestigiosa revista nord-americana Newsweek dedica el pòster central d'aquesta setmana a les càrregues dels Mossos d'Esquadra per intentar desallotjar els acampats a la plaça de Catalunya de Barcelona. Sota el títol "Bloody Barcelona" (Barcelona sagnant), la revista mostra un grup d'indignats estesos a terra atemorits davant els antiavalots, que queden fora del pla.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Diu la revista en el text que acompanya la imatge: "Policies antiavalots armats amb porres i disparant bales de goma van intentar dissuadir la multitud de la plaça. Els vídeos mostren els agents donant cops a manifestants amb sang i arrossegant-los lluny de la plaça. Desenes de persones van resultar ferides en el cos a cos".

Segons testmonis directes dels fets, la sang que es veu a les mans dels manifestants –tot i tenir un to que la pugui fer semblar pintura– és d'un dels nois que eren a la protesta, que va rebre un cop al cap i va sagnar de manera abundosa. Les cares són de por. La imatge del pòster central l'ha tuitejada des de Washington el periodista Antoni Bassas.

stats