PROJECTE DE FICCIÓ
Mèdia 01/11/2011

Belén Rueda i Fran Perea, contra els homes llop

Els homes llop es preparen per envair Antena 3. Ho faran a la sèrie Luna: el misterio de Calenda, que protagonitzaran Belén Rueda i Fran Perea. Tots dos tornen a la televisió amb aquest projecte.

Albert Castellví Roca
2 min
Retorn a la televisió Després d'anys centrada en el cinema, Belén Rueda tornarà  a tenir un paper protagonista a la petita pantalla a Luna: el misterio de Calenda.

Barcelona.El catàleg de ficcions pròpies d'Antena 3 no para de créixer. La nova aposta de la cadena, Luna: el misterio de Calenda, li permetrà introduir-se en un gènere en auge en la producció audiovisual: el de les històries sobrenaturals i els personatges fantàstics. En aquest cas, un grup d'homes llop que tenen atemorits els habitants d'un poble.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Arran d'una successió de fenòmens inexplicables, una jutge -interpretada per Belén Rueda- arriba al poble amb la intenció d'investigar què hi està passant. Les explicacions que ofereixen els veïns semblen simples llegendes, però aviat la nouvinguda s'adonarà que hi ha molta més veritat de la que pensava. La jutge, a més, veurà com la investigació del misteri es converteix en una qüestió personal quan la seva filla comenci una perillosa relació amorosa amb un jove enigmàtic. Al costat de Rueda, Fran Perea, en el paper d'un agent de la Guàrdia Civil, es convertirà en la seva mà dreta durant la investigació.

Doble retorn

La sèrie, doncs, suposarà la tornada a la petita pantalla dels dos protagonistes, que, casualment, van tenir els seus últims papers fixos a la televisió a la sèrie Los Serrano, de Telecinco. Des de llavors, Rueda s'ha centrat en el cinema, primer amb Mar adentro i després amb cintes que, com aquesta nova producció, tenen en la intriga un element destacat: El orfanato, El mal ajeno i Los ojos de Julia. Entremig havia fet algunes aparicions a la televisió, sempre a Antena 3, però molt puntuals: el 2010 a la minisèrie La princesa de Éboli i aquest setembre en tres capítols d'El barco.

Perea, per la seva banda, ha tingut papers secundaris en diversos llargmetratges i va aparèixer en dos episodis d'Hospital Central. A més d'ells dos, s'ha confirmat la presència en el repartiment del barceloní Álvaro Cervantes, que serà el jove amant de la filla de la jutge.

'El internado' com a referent

Daniel Écija, president de Globomedia, la productora responsable de la sèrie, explica que crearan "una atmosfera tremendament nova" i que la trama se situarà "en un entorn geogràfic molt diferent i original". Segons ell, la sèrie tindrà "una personalitat molt definida", amb "molts matisos", i serà "molt densa" pel que fa al nombre de personatges.

La previsió és que el rodatge comenci a finals d'any, amb un equip encapçalat per Laura Belloso, la creadora d'El internado. De fet, la nova ficció durà el segell d'aquella sèrie, no només perquè totes dues són obra de la mateixa productora, sinó també perquè comparteixen gran part de l'equip creatiu. El internado, emesa a Antena 3 del 2007 al 2010, va ser la primera incursió de la cadena en l'àmbit de la intriga i els fets sobrenaturals, i va aconseguir uns resultats d'audiència notables.

stats