FICCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 14/03/2012

Belén Rueda i Fran Perea es retroben entre homes llop

Doble retorn televisiu a l'abril a Antena 3: Belén Rueda i Fran Perea coincidiran a Luna, el misterio de Calenda després de Los Serrano. La sèrie, amb homes llop, és l'opció preferent per substituir Toledo.

N. Araguás/ A. Castellví
3 min
Belén Rueda i Fran Perea es retroben entre homes llop

BARCELONA.Antena 3 estrenarà el mes vinent Luna, el misterio de Calenda , una sèrie amb elements fantàstics que té com a valor afegit el doble retorn de Fran Perea i Belén Rueda a la televisió després d'haver coincidit a Los Serrano (Telecinco). L'actriu interpretarà la Sara, una jutge que es trasllada amb la seva filla a un petit poble (Calenda) a la recerca de pau per salvar el seu matrimoni. Un succés en què s'endevina la petjada dels homes llop trasbalsarà la vila. "És una sèrie de misteri però també de personatges, estan molt ben construïts", reivindica en declaracions a l'ARA Fran Perea, que interpreta un guàrdia civil involucrat en les investigacions sobre els estranys esdeveniments que passen al poble. Segons defensa, la factura de la producció és "pràcticament de cinema digital".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Luna, el misterio de Calenda incrementa l'extens catàleg de ficcions pròpies d'Antena 3. Una de les últimes a estrenar-se va ser Toledo -el gener passat-, que ha vist com la seva audiència es desinflava del 19,7% de share inicial al 12,8% que va registrar la setmana passada. Davant d'aquests resultats, ja ha transcendit que la cadena de Planeta no renovarà una segona temporada la sèrie, que s'emet els dimarts a les 22.30 hores. Luna, el misterio de Calenda és la candidata més ben posicionada per omplir aquest buit.

El repartiment és la principal carta de presentació de la nova sèrie. També l'integra l'actor argentí Leonardo Sbaraglia ( Luces rojas , Carmen ) en el paper del capità Costa, casat a la ficció amb Belén Rueda. Igual que la Sara, vol deixar enrere una agitada vida professional -"res d'espionatge ni d'infiltracions", especifiquen els artífexs de la sèrie- per centrar-se en la família. Marc Martínez ( Ángel o demonio ), Olivia Molina ( Física o química ) i Daniel Grao ( Los ojos de Julia ) interpreten altres personatges destacats.

Produïda per Globomedia, Luna, el misterio de Calenda es proposa recollir el testimoni d'una altra ficció amb el mateix segell. Es tracta de l' El internado , la primera incursió d'Antena 3 en la intriga barrejada amb fenòmens sobrenaturals. El internado va acomiadar-se a l'octubre del 2010 de l'audiència després de prop de quatre anys a la graella d'Antena 3, amb 3,4 milions d'espectadors i un 19,2% de share al seu capítol final. La seva creadora, Laura Belloso, encapçala l'equip de Luna, el misterio de Calenda , que també té com a productor executiu Daniel Écija , el president de Globomedia.

Malgrat que tant els paisatges com l'argument evoquin la saga de vampirs i licantrops Crepúsculo, Écija va destacar que la sèrie tindrà "una atmosfera tremendament nova" i la trama se situarà "en un entorn geogràfic molt diferent i original". Tot evitant previsibles comparacions, Écija va subratllar que Luna, el misterio de Calenda tindrà "una personalitat molt definida" i serà "molt densa" pel que fa al nombre de personatges.

Refugi al teatre i el cine

Després del controvertit final de Los Serrano -també de Globomedia- el juliol del 2008, Fran Perea ha interpretat diversos papers secundaris en llargmetratges -com ara a Las trece rosas - i també ha aparegut en episodis d' Hospital Central . "M'he refugiat al teatre i al cinema", esgrimeix Perea, i afegeix que aquests anys li han anat "molt bé per continuar creixent com a actor".

Per part seva, Belén Rueda ha consolidat la seva carrera cinematogràfica, que va tenir com a trampolí Mar adentro : el seu paper de Julia li va valer un Goya el 2004 a la millor actriu revelació.Més tard, ha participat en films en què la intriga era el principal ingredient, com El orfanato , El mal ajeno i Los ojos de Julia . L'actriu també ha fet alguna incursió televisiva puntual, sempre per a Antena 3: la minisèrie La princesa de Éboli i la seva participació aquest setembre en tres capítols d'El barco en són exemples.

stats