XARXES SOCIALS
Mèdia 07/02/2012

El Brasil, segona potència a Twitter

Amb 33 milions d'usuaris, el Brasil ha desbancat el Japó com a segona potència de Twitter, segons la consultora Semiocast. Amb tot, els tuitaires nipons són els més actius, i només els superen els holandesos.

Natalia Araguás
2 min

BARCELONA.Malgrat que els Estats Units continuen sent el país amb un nombre més elevat de comptes de Twitter, amb un total de 107,7 milions, els seus competidors van retallant-li distàncies. L'últim estudi de la consultora francesa Semiocast revela "un nou ordre" en el top vint mundial de la xarxa social: el Brasil ha avançat el Japó, amb un total de 33,3 milions de tuitaires brasilers per 29,9 milions de japonesos. L'anàlisi ha estat feta basant-se en 383 milions de comptes de Twitter creats abans de l'1 de gener d'enguany.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Es tracta d'una dada rellevant, ja que, malgrat que la població del Brasil és més elevada -més de 194 milions d'habitants per 127 milions de japonesos- Twitter sempre ha experimentat un enorme èxit des que es va llançar al Japó, el 2006. Segons la xarxa social, un 16% dels internautes japonesos tuitegen habitualment i generen uns vuit milions de piulades diàries. Segons el rànquing de Semiocast, la quarta posició l'ocupa la Gran Bretanya, amb 23,8 milions de comptes, seguida per Indonèsia, amb 19,5 milions. Completen els deu primer llocs de la classificació l'Índia, Mèxic, les Filipines, Espanya i el Canadà.

Els tuitaires fantasma

Tot i que el Brasil guanyi en nombre de comptes, els tuitaires japonesos són els segons més actius del món. Un 30% dels comptes del país nipó van publicar com a mínim un tuit entre l'1 de setembre i el 30 de novembre del 2011, davant del 25% dels brasilers. Els Països Baixos s'han imposat com els més actius a la xarxa social, amb un 33%. El tercer lloc l'ocupa Espanya (29%).

Arreu del món només un 27% dels usuaris de Twitter van escriure almenys un missatge de 140 caràcters durant aquests tres mesos. Segons l'estudi, aquesta majoria de tuitaires fantasma es deu al fet que "molts usuaris de Twitter utilitzen aquest servei sobretot per llegir els tuits dels altres" i no es manifesten.

Catalunya no queda reflectida en aquest informe en la mesura que s'analitzen estats, expliquen des de Semiocast a l'ARA. No obstant això, un estudi previ relatiu a les llengües a Twitter revela que les piulades en català van representar un 0,5% dels 5,6 bilions de tuits analitzats arreu del món a l'octubre. El nombre de piulades en català va augmentar un 225% en comparació a l'octubre del 2010, un creixement anual per sobre de la mitjana general, que se situa en un 154%. Les llengües majoritàries a Twitter són l'anglès (39% dels tuits totals), el japonès (14%), el portuguès (12%) i l'espanyol (8%). No obstant això, el creixement més espectacular va correspondre a l'àrab: l'octubre del 2011 els tuits en aquest idioma van ser dos milions, en comparació amb els 30.000 registrats al juliol.

stats