MITJANS PÚBLICS
Mèdia 14/04/2012

Brauli Duart: "L'ERO a la Corporació és l'últim recurs"

Parlar amb els representants dels treballadors ha estat la primera acció del nou president de la Corporació. Ho ha revelat ell mateix en la seva primera compareixença pública des de la presa de possessió.

àlex Gutiérrez M.
3 min
Brauli Duart: "L'ERO a la Corporació és l'últim recurs"

BARCELONA.El continuisme presidirà la nova etapa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), segons va assegurar el seu president, Brauli Duart. Dues setmanes després de prendre possessió, escollia els mitjans de la casa -TV3 i Catalunya Ràdio- per oferir les seves primeres declaracions sobre el que seran les línies del seu mandat. "Mantindrem una política continuista respecte al que s'ha fet en els últims quatre anys", va dir a Els matins de TV3. "Tenim un model que funciona i s'ha de preservar i potenciar, tot i que s'haurà d'ajustar per la crisi econòmica, que ens obliga a polítiques d'austeritat".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En tot cas, l'aprimament només es farà per la via de desprendre's de plantilla si aquesta és l'última opció. "L'ERO és una mesura d'últim recurs. Abans de plantejar-nos aquesta via cal negociar amb els representants dels treballadors el nou model laboral. Si és possible arribar a una entesa amb aquests representants, crec que no hi ha necessitat d'arribar a aquest punt".

Contracte programa

De moment s'han iniciat els tràmits per redactar el contracte programa (el document que fixa l'aportació del Govern de manera pluriennal i els deures de la CCMA) que serà vàlid per als pròxims quatre anys. TV3 i Catalunya Ràdio han estat funcionant sense aquesta capacitat de previsió des del 2009, quan va expirar l'últim contracte programa.

"Comptem amb 260 milions d'euros d'aportació pública -recordava Duart-. Batallaré perquè no es rebaixin. Espero que s'incloguin en el contracte programa i, si és possible, millorar-los". En tot cas, en la seva intervenció a El matí de Catalunya Ràdio , va reconèixer que hi havia línies vermelles que no s'havien de creuar. "Cal protegir el servei que es dóna des dels mitjans públics: continguts d'alta qualitat i que transmeten valors democràtics i de convivència, sempre al servei de la difusió i l'ús del català i l'aranès".

En tot cas, Duart va recordar que ara no és el moment de plantejar la supressió de publicitat a Catalunya Ràdio, tal com marca la nova llei de la Corporació, que fixa la seva reducció progressiva fins a la desaparició. "La llei no fixa terminis i, en moments d'austeritat, hem de buscar totes les fórmules de mantenir els ingressos o d'incrementar-los".

Una altra de les àrees que es debatran és l'equilibri entre producció interna i externa. "No ens tancarem ni ens aïllarem de la indústria audiovisual del nostre país. No tenim cap voluntat de deixar de ser motor, però caldrà estudiar cas per cas quins són els programes que es poden fer des de la casa, quins de manera associada i quins se seguiran fent de manera externa". Duart va xifrar en 73% el percentatge de producció pròpia als mitjans de la Corporació.

El nou president de la CCMA ha assegurat també que no cal renunciar al futbol, un dels elements que han contribuït al lideratge de TV3. "Tenim la Champions garantida fins al 2014-2015. Pel que fa a la Lliga, la tenim garantida fins al mes de juny, igual que les altres cadenes. Fins que els propietaris dels drets no treguin al mercat la negociació de la nova Lliga, nosaltres no podem fer res. Si la tindrem l'any que ve, no ho sabem. Però anirem a negociar quan surti al mercat la nova Lliga, tot i que no la comprarem a qualsevol preu".

Relleu imminent de Terribas

Tot i la voluntat de continuïtat Duart té previst nomenar aviat un nou director de TVC que substitueixi Mònica Terribas. Segons ha pogut saber l'ARA, el candidat favorit és Ramon Rovira, que ja va ser cap d'informatius i que ara és el director de comunicació del Banc Sabadell. Aquesta opció, però, estaria pendent d'alguns serrells negociadors. Això fa que no es descarti al 100% algun altre nom com el de Fèlix Riera, membre d'Unió i actual president de l'Institut Català d'Indústries Culturals (ICIC) i amb una àmplia experiència en el món de l'edició. Tot indica, però, que Mònica Terribas està vivint les seves últimes hores com a directora de Televisió de Catalunya.

stats