Televisió
Mèdia 23/09/2013

'Breaking bad' obté el seu primer Emmy a millor drama a una setmana del final definitiu

'Modern family' es corona com a millor comèdia per quarta temporada consecutiva

Reuters
2 min
L'equip de 'Breaking bad' amb l'estatueta que acredita la sèrie com a millor drama

Los AngelesLa sèrie 'Breaking bad' ha guanyat per primer cop aquest diumenge a la nit el premi Emmy a la millor sèrie dramàtica, just quan falta una setmana per l'emissió del seu últim capítol. "No crec que la nostra ficció hagués durat més de dues temporades si no hagués estat pel vídeo sota demanda i internet", ha assegurat el creador de la sèrie, Vince Gilligan, ja fora de l'escenari i després de recollir el premi. La sèrie de la cadena AMC ha estat guardonada per la primera part de la seva cinquena temporada, emesa l'estiu passat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Si el premi a la millor producció dramàtica ha reivindicat el poder de la televisió per cable, el de millor comèdia ha reconegut els valors de la producció de les grans cadenes en obert: 'Modern family', de l'ABC, s'ha imposat en aquesta categoria per quart any consecutiu i s'ha emportat també el guardó al millor director per a Gail Mancuso. En canvi, l'última plataforma a incorporar-se a la indústria televisiva, l'empresa de vídeo en 'streaming' Netflix, s'ha quedat sense els premis a què optava en la categoria de millor drama i de millors actors pel 'thriller' polític 'House of cards', però la sèrie sí que s'ha pogut endur una estatueta en la categoria de direcció per a David Fincher.

Jeff Daniels ha estat premiat com a millor actor en l'àmbit de drama pel seu paper a 'The Newsroom', i ha desbancat així Bryan Cranston, que optava al seu quart Emmy com a protagonista de 'Breaking bad'. També s'ha imposat a Kevin Spacey, nominat per 'House of cards'. "No m'ho esperava. Normalment no guanyo res", ha dit Daniels. En categoria femenina, el premi a la millor actriu dramàtica ha estat per a Claire Danes. Després que 'Homeland' guanyés l'any passat els premis a la millor sèrie, actor i actriu, ella ha estat l'única que ha mantingut el reconeixement en la segona temporada. Pel que fa a l'àmbit de la comèdia, els millors actors han estat Jim Parsons pel seu paper a 'The big bang theory' i Julia Louis-Dreyfus, que repeteix per 'Veep'.

La producció més premiada en aquesta 65a edició dels Emmy ha estat el telefilm de l'HBO 'Behind the candelabra', que als vuit guardons tècnics obtinguts la setmana passada hi ha sumat el de millor pel·lícula per a televisió, millor actor per a Michael Douglas i millor director per a Steven Soderbergh. En aquest apartat, Laura Linney ha estat premiada com a millor actriu per 'The big C'.

Entre les principals decepcions de la gala, que ha conduït Neil Patrick Harris des del teatre Nokia de Los Angeles, hi ha 'American Horror Story: Asylum', que dels 17 premis a què optava només n'ha rebut dos, un de tècnic i un altre per a James Cromwell com a actor secundari. Tampoc 'Game of thrones' ha sortit satisfeta de la cerimònia: ha recollit dues estatuetes de categories tècniques, tot i que estava nominada en 16 categories.

stats