FICCIÓ DELS EUA
Mèdia 17/06/2012

La fi de 'Breaking bad' porta el protagonista a l'extrem

Joan Callarissa
2 min
El cartell de la cinquena temporada titula "Visca el rei" sobre una foto del protagonista.

BARCELONALa sèrie nord-americana Breaking bad comença la seva cinquena i última temporada el 15 juliol a la cadena AMC. Després de 4 temporades que han ensenyat com evoluciona la personalitat del productor de metamfetamina Walter White, ara el creador ha advertit que vol mostrar com de "pervers" pot arribar a ser l'home que només volia fer un bon racó per als seus abans de morir de càncer.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Vince Gilligan promet que White s'anirà tornant "pitjor cada minut". Segons recull TVLine, Gilligan portarà aquesta afirmació a un extrem que posarà en dubte si tot el que fa ho fa per la seva família o perquè s'ha acostumat a "sentir-se poderós". Els seus negocis amb substàncies tòxiques durant quatre temporades han deixat una petjada en la personalitat del protagonista que Gilligan no està disposat a amagar als seguidors de la ficció.

De "bon noi" a "molt dolent"

El cap dels guionistes promet fer molts canvis en el personatge principal que s'ha conegut fins ara. Concretament, afirma que "passarà de ser un bon noi a un noi molt dolent". "Arribarà molt més lluny dins del fosc món en què ell mateix s'ha posat", afegeix el guionista.

Per posar el punt final a la sèrie, Gilligan ha decidit que l'última temporada tingui més capítols que les anteriors, que sempre n'han tingut 13, a excepció de la primera, que només en va tenir 7, afectada per la vaga de guionistes als EUA.

L'última tanda tindrà 16 episodis i es presentarà en dues entregues, que serviran per veure si algun altre malvat vol obstaculitzar els objectius de White. De moment, només se sap que el seu mentor no es tanca a res: "És possible que entrin personatges nous. El que és segur és que seran capítols molt diferents".

Bomba final

La quarta temporada acaba amb una forta explosió i un mort. Tot i això, la nova entrega aportarà novetats, que descobriran que no va ser Tuco Salamanca, el drug runner de White, qui va enverinar el fill de la nòvia de Jesse (soci de White).

En relació amb el desenllaç de l'últim capítol emès, el creador de la sèrie apunta que Walter White "ha arribat molt lluny" i que els espectadors es quedaran sorpresos en veure'l fora de control.

Breaking bad és una ficció de gran èxit. Ha aconseguit 1,9 milions d'espectadors de mitjana després de la seva quarta temporada, cosa que suposa un creixement del 23% respecte a la tercera.

A través de la televisió per cable AMC dels EUA, de la tercera a la quarta temporada ha crescut un 24% entre el target adult. Ara pretén passar a la posteritat deixant un record èpic sobre la figura del turmentat professor de química que netejava cotxes a la tarda. Sense saber més detalls del final, sembla inspirat en el desenllaç d'una dosi de metamfetamina: una gran eufòria que pot acabar en episodis de violència.

stats