TELEVISIÓ
Mèdia 18/07/2012

Buenafuente vol tornar amb Eduard Punset i el seu ‘Com va la vida?’

En un article publicat a 'El Periódico' arremet contra "la neteja general" als mitjans públics

Ara
2 min

BarcelonaEn un article publicat aquest dimecres a 'El Periódico', Andreu Buenafuente anuncia que ja ha presentat una continuació de 'Com va la vida?', l'especial de dos episodis que va emetre juntament amb Eduard Punset a TV3. Ha reconegut també que van oferir el programa a altres cadenes i que "encara riuen". "Com em va agradar que funcionés bé! I no parlo d'ego", afegeix.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En l'article, titulat 'En defensa de la tele pública', Buenafuente arremet contra "la neteja general" en els mitjans públics i la gestió que se n'està fent. "És desesperant i d'una miopia i ineficàcia que clama el cel [...], és no saber-ne gens de comunicació, ni de periodisme", diu. Ha manifestat que mentre un polític consideri que un "periodista de TVE o RNE l'està perjudicant quan explica una realitat contrastada, no hi haurà manera de tenir uns mitjans lliures i respectats".

Ha sortit en canvi en defensa de TV3, on creu que "s'han mantingut les formes més o menys". Buenafuente reconeix que els deu anys a la pública van ser "dels millors" de la seva vida i que hi va fer el que va voler i el van respectar. "Encara que, ara, li toca una transformació, una adequació a la nova realitat i, sobretot, recuperar l'operativitat", afegeix.

Sobre Canal 9 ha dit que "no representa l'esperit, el pensament i la creativitat dels valencians" i que els seus directius són "de pa sucat amb oli, nul·la creativitat i menys compromís amb la societat".

Finalment, critica que els governs "només veuen els seus mitjans públics com a aparells propagandístics emmascarats de servei públic" i els retreu que als consells d'administració hi hagi una representació política que funciona com un "miniparlament inoperatiu". Amb aquestes condicions, apunta, "no hi ha manera que la indústria audiovisual espanyola pugui fer alguna cosa amb regularitat".

stats