Mèdia 15/09/2012

Bueno i Nierga trenquen l'hegemonia masculina a la ràdio

A.c.r.
2 min

BARCELONA.En el cas de la ràdio, la situació és completament inversa a la que es dóna a la televisió i, de fet, fins que va començar aquesta temporada totes les veus que treien del llit els oients catalans eren masculines. El 3 de setembre la Cadena SER va obrir una escletxa en aquest domini absolut amb l'arribada a l' Hoy por hoy de Pepa Bueno i Gemma Nierga, que han rellevat Carles Francino al capdavant del tercer matinal més escoltat a Catalunya. El seu assalt al lideratge radiofònic és complicat, però encara ho sembla més la lluita per la igualtat de gènere en aquesta franja.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els seus dos principals competidors a Catalunya són Jordi Basté -que el 2007 va substituir Xavier Bosch com a presentador d'El món a RAC1 - i Manel Fuentes. Tot i que l'antecessora directa de Fuentes a El matí de Catalunya Ràdio va ser Neus Bonet, el cert és que ella només va ocupar el càrrec una temporada, després de les 14 d'Antoni Bassas. A La Xarxa, malgrat els múltiples canvis amb què s'ha obert la temporada, Jordi Duran ha estat substituït per Alfred Rodríguez Picó, mentre que Ràdio 4 ha mantingut Toni Marín al capdavant d' El matí a 4 bandes .

I a les emissores estatals es manté la mateixa línia: Ernesto Buruaga condueix La mañana, de la Cope; Carlos Herrera presenta Herrera en la Onda , a Onda Cero; Melchor Miralles ha substituït l'històric Luis del Olmo, a ABC Punto Radio, i es fa càrrec de Cada mañana sale el sol , i a RNE el relleu de Juan Ramón Lucas ha estat Manolo H.H. amb El día menos pensado .

El domini de veus masculines al matí es repeteix també en el cas dels programes despertador de les emissores musicals: Vador Lladó al Fricandó matiner de RAC105, Carles Pérez a El matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac i Albert Miralles i Roger Seró al nou espai d'iCat Els experts .

stats