El debat sobre els continguts
Mèdia 12/04/2011

El CAC vol que 'Sálvame' surti de l'horari de protecció infantil reforçada

També critica un informatiu d'Antena 3 que va mostrar dues persones drogant-se sense amagar-ne la identitat

à. G.
1 min
Sálvame

BarcelonaEl Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) ha sol·licitat al ministeri d'Indústria que obligui el programa Sálvame de Telecinco a buscar una franja fora de l'horari de protecció infantil. Segons les anàlisis practicades pel consell a partir d'una mostra de tres dies, els continguts de l'espai haurien de ser considerats aptes només per a majors de tretze anys. En concret, l'autoritat reguladora va detectar presència freqüent de situacions de violència versemblant no explícita, comportaments discriminatoris envers els homosexuals i presència reiterada de llenguatge groller. Això implica que no hauria de poder-se emetre entre les 5 i les 8 del vespre (el programa comença a les 4 i acaba a les 8). A més, hauria d'incloure una senyalització durant tota la seva emissió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El CAC recorda al ministeri que, segons la llei general de comunicació audiovisual, la pràctica d'emetre continguts inadequats dins l'horari de protecció infantil reforçada comporta una sanció d'entre 100.001 i 500.000 euros.

Així mateix, el CAC ha emès un altre dictamen, en aquest cas referit a una informació emesa dins d'Antena 3 Noticias en la qual es veien dues persones consumint drogues pel carrer sense cap sistema d'ocultació d'identitat. La resolució considera que es tracta d'una falta molt greu.

stats