Retallades a la CCMA
Mèdia 23/03/2011

La CCMA aprova reduir el sou dels treballadors un 5% per reduir la despesa

El Consell de Govern de la Corporació estudiarà traslladar Catalunya Ràdio a les instal·lacions de TV3. Les àrees interactiva i multimèdia s'integraran a TVC

Redacció
1 min

BarcelonaEl Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha donat llum verda a un conjunt de mesures que han de permetre "continuar la política de contenció de la despesa" de l'organisme i que inclou l'extensió de la retallada d'un 5% dels salaris als treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, que n'havien quedat al marge quan aquesta mesura es va implantar a altres àmbits de la Corporació, com ara la Marató. La CCMA assegura que "considera necessari" prendre aquestes mesures per reduir la seva despesa i per "equiparar la reducció salarial a la d'altres serveis públics fonamentals".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Una altra de les mesures aprovades avui pel Consell de Govern consisteix a "iniciar el el procés de conversió del grup en una única societat de mitjans". De moment, les empreses Activa Multimèdia Digital i CCRTV Interactiva seran absorbides per Televisió de Catalunya, fet que permetrà "reduir la subcontractació i ajustar els serveis multicanal a les necessitats estratègiques del grup". Per a més endavant queda la possible integració també de Catalunya Ràdio a la mateixa empresa, la qual cosa podria comportar "el trasllat de Catalunya Ràdio a les instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí". En aquest sentit, ja s'ha aprovat un "projecte de racionalització d'espais" que inclou el trasllat dels treballadors de la seu de la CCMA al carrer Ganduxer de Barcelona a altres edificis del grup i la concentració de les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio en espais compartits.

Finalment, el pla, que s'ha aprovat amb onze vots a favor i una abstenció, contempla "l'actuació sobre les estructures directives i de comandament de les empreses de la CCMA en el context de l'estratègia de tendir cap a la unificació del grup".

stats