Mitjans públics
Mèdia 25/06/2013

La CCMA formalitzarà aquest dimecres l'ERO a TV3 i Catalunya Ràdio

L'inici oficial del procés s'ha endarrerit un dia. Els treballadors preparen mobilitzacions

Ara
1 min
Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

BarcelonaLa Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) comunicarà oficialment aquest dimecres al migdia als representants dels treballadors de TV3 i de Catalunya Ràdio la presentació de l'ERO que ha de suposar l'acomiadament d'un màxim de 312 treballadors i una rebaixa salarial del 7,5%, segons el plantejament inicial que fa l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta reunió, que donarà el tret de sortida a un procés de negociació de 30 dies entre les dues parts abans de l'execució de l'expedient, estava convocada inicialment per a aquest dimarts, però finalment s'ha endarrerit un dia a petició de la plantilla. Fonts del comitè d'empresa de TV3 han explicat a l'ARA que els treballadors volien que la trobada tingués lloc a la seu de la CCMA, i no al departament d'Empresa i Ocupació, on s'havia convocat inicialment. La direcció de la Corporació hi va accedir, però això va obligar a refer el calendari.

Els treballadors ja preparen una resposta contundent a l'inici de les negociacions per a l'acomiadament col·lectiu. En un comunicat, el comitè d'empresa de TVC avança la seva intenció de convocar, el mateix dimecres a la tarda, "una concentració massiva en un lloc significat de Barcelona", i anuncia que mentre duri el procés farà aturades de 10 minuts cada dia en diferents horaris, perquè hi pugui participar tota la plantilla. També preveu, a partir d'aquest dimarts, una vaga d'hores extres.

stats