TVE
Mèdia 22/09/2011

CCOO també rectifica i lamenta haver-se abstingut en la polèmica pel control dels informatius de TVE

Héctor Maravall assegura que "mai es va plantejar la utilització d'aquest accés com a element de control dels continguts dels Telediarios"

Àlex Gutiérrez M.
2 min
Héctor Maravall

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El sindicat CCOO també s'ha sumat al repudi col·lectiu de l'acord pres ahir a la nit pel consell d'administració de RTVE a partir del qual els membres d'aquest organisme rebien accés a les informacions dels Telediarios abans que fossin emesos. La particularitat d'aquesta crítica rau en el fet que el representant del sindicat va abstenir-se en la votació, cosa que va facilitar l'aprovació del polèmic punt (que no entrarà en vigor després de les rectificacions fetes públiques avui). Cap dels dos comunicats d'aquest matí –un enviat des de RTVE i l'altre des de la Confederació– fa referència a aquest sorprenent vot emès pel representant Héctor Maravall.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ha calgut esperar a la tarda perquè el representant expliqués el sentit del seu vot. "Encara que en cap moment es va plantejar la utilització d'aquest accés com a element de control dels continguts dels Telediarios o de pressió cap als professionals que elaboren les notícies, és cert que podria donar lloc a una utilització abusiva o una sensació d'ingerència que coartés la lliure independpencia del treball dels professionals". Maravall lamentava el sentit del seu vot i declarava que demà donaria suport a la revocació de la mesura.

El primer dels comunicats enviat pel sindicat apuntava en canvi contra el PP. “No és casualitat que la proposta (...) hagi sigut presentada pel Partit Popular. No és casualitat que es presenti a dos mesos de les eleccions generals. (...) Avui és el dia per reiterar que els professionals de la informació de RTVE, que som tots els treballadors de l'empresa, no permetrem ingerències que ataquin la qualitat de la informació."

El segon comunicat aprofundia en aquesta línia i qualificava d'inacceptable la proposta “perquè vulnera un dret elemental i fonamental: l'exercici de l'autonomia professional i la dignitat dels professionals que obtenen, seleccionen i elaboren la informació”.

stats