LA CRISI DEL GRUP PRISA
Mèdia 24/12/2010

CNN+ no arriba als torrons

La previsió era que els magazins de CNN+ acabessin el dia 31 de desembre, la data oficial del tancament del canal, però no arribaran a Nadal. Tots els programes es van acomiadar ahir dels espectadors.

Laia Altarriba
2 min
En el darrer programa presentat per Iñaki Gabilondo, ahir a la nit, el periodista va entrevistar el ministre espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba i el jutge Baltasar Garzón.

BarcelonaPrisa va anunciar el 10 de desembre que tancava el canal de notícies CNN+. La previsió era que deixés d'emetre el 31 de desembre i que 40 latino passés a ocupar la seva freqüència. Però el gruix de la programació va acabar ahir, dijous, una setmana abans del que estava previst oficialment.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Així doncs, ahir a la nit Iñaki Gabilondo es va acomiadar definitivament al capdavant del seu programa, Hoy. I ho va fer entrevistant el jutge Baltasar Garzón i el ministre espanyol d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba.

També va ser l'últim dia per als diversos magazins que omplen la graella de CNN+: el matinal que presenta Concha Boo; el Cara a cara de les tardes del periodista Antonio San José i el de vespre amb Leticia Iglesias. A partir d'avui divendres l'únic que emetrà el canal seran notícies, a l'estil del 3/24.

Traspassats a l'empresa Atlas

La renúncia del grup Prisa a donar continuïtat a CNN+ comporta que els 189 treballadors de la plantilla de CINTV (un 70% dels quals treballen per a CNN+ i la resta per a Cuatro) seran traspassats a partir de l'1 de gener a Atlas, l'empresa que subministra el servei de notícies a Telecinco. És a dir, "Prisa es desentén del futur de la plantilla", en paraules d'Andrés Arenas, que és representant de la secció sindical de CCOO a Sogecable. I la por dels treballadors, afegeix, és que els propers mesos Telecinco es desprengui de la major part de la plantilla provinent de CNN+.

Altres fonts de la redacció actual del canal de notícies expliquen que alguns treballadors ja estan negociant la sortida del grup i que el temor generalitzat és que en tres mesos s'executi un expedient de regulació de l'ocupació (ERO) per fer-ne fora uns dos terços.

La majoria de treballadors traspassats aniran a parar a les delegacions territorials que té Atlas. I això significarà que hauran de convergir amb les condicions laborals de la resta de periodistes de les delegacions, que treballen a partir d'empreses subcontractades. Les mateixes fonts expliquen que aquestes delegacions difícilment voldran mantenir una xifra superior de treballadors a la que ja tenen actualment. D'aquí provenen les sospites de la redacció que podrien acomiadar la majoria en pocs mesos.

El tancament de CNN+ no només ha generat preocupació entre els treballadors. Ja són 7.500 les persones que han firmat un manifest contra la fi del canal de notícies. Entre els signants hi ha personalitats conegudes com Penélope Cruz, Jordi Dauder, Rosa Regàs i Pilar Bardem.

stats