MOVIMENTS EMPRESARIALS
Mèdia 30/12/2011

Canal Català vol esdevenir televisió nacional

En ple procés de transformació de la TDT local, Canal Català busca l'alternativa de convertir-se en televisió nacional. El grup ha començat a negociar amb Godó per llogar la llicència de 105TV.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Canal Català vol esdevenir televisió nacional

BARCELONACanal Català vol fer el salt de convertir-se en una televisió d'abast nacional. Per fer-ho, està en negociacions amb el Grupo Godó per llogar una de les seves llicències, que actualment ocupa la televisió 105TV, un canal que no ha arribat mai a deixar de funcionar en fase de proves. L'operació necessita l'aval del CAC, però, amb l'aprovació de la llei de l'audiovisual espanyola l'any passat, no hi ha cap impediment perquè es dugui a terme.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Canal Català va ser, amb 13 concessions, el gran guanyador del concurs convocat per la Generalitat el 2006 per adjudicar llicències de TDT local privada. El grup és fruit, en realitat, de la unió de diversos canals de televisió locals. Els estudis centrals, a Sant Just Desvern, produeixen el tronc de programació comuna, que les associades emeten de manera sindicada, amb desconnexions locals.

Però l'ensorrament del sector de televisions de proximitat ha empès el grup a buscar una alternativa que permeti comercialitzar la seva oferta en el mercat nacional. Actualment Canal Català es pot veure en bona part del territori, però té encara buits importants com el Baix Llobregat, l'Empordà o la majoria de comarques de les demarcacions de Lleida i Tarragona.

En el cas de Godó, la mesura li permetrà rendibilitzar una de les seves quatre TDT de manera neta. El grup està immers en el reimpuls del seu primer canal, 8TV, que encara resulta deficitari, de manera que convertiria un problema -una llicència amb l'obligació de dotar-la de programació- en una entrada d'ingressos.

Godó ja opera de manera similar els altres dos canals que té disponibles. D'una banda, Estil 9 és una subcontractació a l'empresa New Millennium Market: tot i que la responsabilitat legal sobre els continguts és de Godó, a efectes pràctics l'empresa subcontractada resol tota la graella amb autonomia i en recapta la publicitat a canvi del pagament d'un cànon.

L'altre canal és Barça TV, que gestiona el Futbol Club Barcelona, en aquest cas sí ja sota la fórmula de relloguer (tot i que l'operació està pendent d'aprovació definitiva pel CAC, a l'espera que es resolguin uns condicionants de tipus tècnic).

stats