Televisió
Mèdia 10/09/2012

Canal Català inaugurarà per la Diada la seva nova orientació independentista

La cadena estrena nova imatge enmig de crítiques cap al Grupo Godó, al qual acusa d'una "violació contractual" que li ha impedit arribar a tot Catalunya

Ara
2 min

BarcelonaCanal Català estrenarà aquest Onze de Setembre la seva nova imatge corporativa, que serà el símbol de la nova orientació del canal, marcadament independentista. En un comunicat, la cadena assegura que, des de fa un any i mig, ha treballat per preparar "l'única televisió del país que parlarà sense amagar-se'n del pacte fiscal, de les injustícies i de la independència, sense faltar mai al pluralisme", ja que el futur del seu projecte televisiu "ha d'adaptar-se al context social, polític i econòmic" de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La mateixa nota assegura que la ciutadania que participarà a la manifestació d'aquest Onze de Setembre a Barcelona "no pot quedar òrfena d'un mitjà que l'escolti i li doni el suport que necessita, que parli sense pèls a la llengua i defensi els interessos de la nació catalana". Per això, durant la Diada, el nou logotip de Canal Català s'acompanyarà de l'eslògan "x la independència".

La cadena aprofita el canvi d'imatge per recordar que la seva intenció inicial era que aquest canvi de rumb ideològic coincidís també amb una ampliació de la cobertura per arribar a tot el territori català. Aquest creixement havia de ser possible gràcies un acord amb el Grupo Godó, que havia de llogar un dels seus quatre canals a la televisió propietat de Nicola Pedrazzoli. L'acord, però, es va trencar abans de l'estiu, quan, segons va declarar el mateix Pedrazzoli en una entrevista a l'ARA, Godó es va fer enrere.

En el comunicat fet públic aquest dilluns, Canal Català carrega contra aquesta decisió i es presenta com a "víctimes d'una violació contractual per part del Grupo Godó", i assenyala que el pas enrere d'aquest grup s'ha produït "segurament per la por a la línia editorial que Canal Català volia tirar endavant".

stats