MITJANS PÚBLICS
Mèdia 15/03/2012

Canal 9 no retransmetrà la ‘cremà’ per primer cop en 23 anys

Els dos dies de vaga que han convocat els treballadors de RTVV per l'ERO coincideixen amb la desfeta de les Falles

Acn
2 min

ValènciaEls treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) faran vaga els dies 18 i 19 de març en protesta per "l'ERO de la Generalitat que vol deixar al carrer més de 1.000 treballadors", segons ha dit el comitè d'empresa. Les aturades s'han convocat coincidint amb la 'mascletà' de diumenge i la 'cremà' del dia de Sant Josep. Els serveis mínims garantiran la retransmissió de la 'mascletà' però no es podrà cobrir la 'cremà' de les Falles. Serà el primer cop en 23 anys d'història que RTVV no ofereix el moment de la desfeta dels ninots i colofó de les Falles.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El comitè denuncia que "volen fer-nos pagar als treballadors que fem cada dia la ràdio i la televisió la mala gestió d'uns directius que pretenen continuar en les seues poltrones". Segons lamenta, veuen "amenaçats" els seus llocs de treball "per la Generalitat i la direcció de RTVV". L'organisme adverteix també que l'acomiadament dels treballadors –que s'encarreguen de tres canals de televisió i dues emissores de ràdio– "no comportarà un estalvi de diners per als valencians, sinó que té com a objectiu obrir la porta a la privatització de la radiotelevisió pública valenciana, per desviar a empreses particulars els diners públics".

El comitè i la direcció han mantingut negociacions durant tres dies per intentar arribar a un acord però finalment s'ha optat per fer vaga dos dies. Els serveis mínims faran possible la retransmissió en directe de la 'mascletà' i el 'Notícies 9' del migdia. L'empresa ha lamentat en un comunicat l'actitud "inamovible" del comitè i considera que la decisió final és "desproporcionada i injusta", que "perjudicarà no solament els espectadors de la Comunitat Valenciana, sinó tots aquells que des de qualsevol racó del món segueixen, any rere any, la 'cremà' a través de la retransmissió de RTVV".

Un servei públic amenaçat

L'empresa remarca que "RTVV ha entès aquest servei públic com un acte de cohesió i vertebració territorial propi d'una televisió pública autonòmica". Un servei públic que segons els treballadors es veu amenaçat: "Els plans de la Generalitat i de la direcció de RTVV posen també en perill la funció pública de la ràdio i la televisió valencianes, ja que la cobertura de les nostres tradicions i manifestacions culturals, com les Falles, deixarà d'estar fonamentada en l'interès social i la cohesió territorial i passarà a basar-se estrictament en criteris de benefici empresarial privat".

L'ERO a RTVV ha originat una plataforma ciutadana en defensa d'"una radiotelevisió pública en valencià, de qualitat, plural i que servisca al conjunt de la ciutadania".

stats