TELEVISIÓ
Mèdia 28/02/2012

Canal + s'estrena en una sèrie internacional

Falcón tot just s'ha acabat de rodar a Sevilla. És la primera vegada que Canal + coprodueix una sèrie internacional: no serà l'última. El seu director, Miguel Salvat, explica que l'estratègia és clara i a llarg termini.

Natalia Araguás
2 min
Marton Csokas va ser el Cèleborn d'El senyor dels anells i va participar a La deuda.

BARCELONA.Les aventures d'un inspector sevillà, Javier Falcón, nascut de la ploma de l'escriptor anglès Robert Wilson, faran el salt a la petita pantalla amb l'actor hungaro- neozelandès Marton Csokas -el Cèleborn d' El senyor dels anells- com a protagonista.Es tracta de la minisèrie Falcón , de quatre capítols, que es va rodar a Sevilla tota la setmana passada i arribarà aviat a Canal +.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Es tracta d'un projecte televisiu de la britànica Mammoth Screen per a Sky Atlantic HD, que coprodueixen el canal de pagament del grup Prisa amb la televisió alemanya ZDF. És la primera vegada que Canal + participa en la producció d'una sèrie internacional, destaca el seu director, Miguel Salvat. Segons explica, apostar per la producció original de qualitat és una "estratègia clara" que pensen mantenir a llarg termini. "Les televisions de pagament premium estan seguint aquest camí, nosaltres també", explica a l'ARA. L'acollida de projectes anteriors com ¿Qué fue de Jorge Sanz? i Crematorio , guanyadora d'un Ondas a la millor sèrie espanyola, ha animat Canal + a reforçar la seva aposta.

A Falcón , "Sevilla és un personatge més de la història", indica Salvat. S'oferirà una imatge diferent de l'assolellada capital andalusa: una Sevilla ombrívola, que servirà d'escenari a un personatge també amb clarobscurs. Falcón és un investigador molt eficient però es mou al límit de la llei i té un passat tèrbol, amb addiccions incloses. La minisèrie es divideix en dues parts, de dos capítols d'una hora de durada cadascuna. En la primera, El ciego de Sevilla , Falcón investigarà un assassinat i, mentre ho fa, se sentirà atret per la vídua de la víctima. A més de Marton Csokas, que va actuar també amb Helen Mirren a La deuda , destaquen en el repartiment Charlie Creed-Miles ( El cinquè element, Harry Brown ), en el paper de l'ajudant de l'investigador, i Hayley Atwell ( Capità Amèrica, Any Human heart ), com la vídua desitjada. El tercer i quart capítol s'agrupen sota el títol Condenados al silencio .

La majoria de l'equip de Falcón, tant tècnic com artístic, és britànic. "No és casualitat ni moda l'èxit de Sherlock Holmes i Downton Abbey ", observa el director de Canal + preguntat respecte a l'època daurada que viuen les sèries britàniques: "Són gent que treballa d'una manera molt concreta des de fa 40 anys, hi ha una base". El productor més important de Falcón és Sky i això crea "unes expectatives de qualitat brutals". Salvat prefereix no desvelar el pressupost de la minisèrie, tot i que reconeix que és "molt superior" al d'una producció espanyola".

Aposta amb continuïtat

El director de Canal + aclareix que enguany la cadena no s'embarcarà en el rodatge d'un altre projecte d'aquestes característiques, però sí el curs que ve. "L'aposta només té sentit si té continuïtat", insisteix. Vendre aquestes produccions, com va passar amb Crematorio -emès recentment per La Sexta- "no és un tema capital", assegura. No obstant això, alguns països estrangers s'han interessat en la sèrie protagonitzada per Pepe Sancho. Salvat s'estima més no especificar de moment quins.

stats