07/06/2011

Canvio esposa feixista per cubana simpàtica

2 min

El programa de Cuatro Me cambio de familia ha decidit portar al límit les seves possibilitats d'intercanvi. Divendres vèiem com un matrimoni catòlic, ultraconservador i amb certes debilitats pels obrecartes amb una esvàstica gravada decidien participar d'una iniciativa tan divertida com la que ofereix aquest programa. Es tracta d'intercanviar la dona amb una altra família. En aquest cas, la família afortunada de rebre l'exemplar esposa eren uns immigrants cubans: un pare treballador amb dos fills i una neboda més aviat ganduls. La barreja perfecta per a un espectacle televisiu que ofereix el racisme, la xenofòbia i el masclisme com a ingredients bàsics.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cubana (negra) que arriba a la llar dels feixistes no se sap avenir del que s'hi troba: el marit fingeix simpatia però comença a fer tics amb l'ull dret i a suar quan té la nova dona asseguda al sofà de casa. La noia acaba demanant que retirin de la seva vista un seguit d'objectes poc propensos a la bona convivència com l'obrecartes nazi, un papir amb un " mensaje de la muerte de Franco " i una tassa d'esmorzar amb la bandera espanyola i l'àguila.

La dona que arriba a la llar dels cubans el primer que pregunta a la seva nova família és: "¿ Os esperabais que yo fuera blanca? ¡Porque yo no me esperaba que vosotros fuerais negros! " Dies després, amb allò que fa la confiança, els farà contestar un " test españolizante " per potenciar la seva integració al país i els penjarà la rojigualda a la terrassa. Quan va a comprar la porten a un supermercat regentat per xinesos i la dona, superada per veure's relacionada amb cubans i orientals a la vegada, maldiu sarcàstica contra la immigració. Quan és acusada de racista per una de les filles cubanes, però, aleshores matisa: " Yo no soy racista. Soy clara ".

De la primera afirmació en tinc els meus dubtes. De la segona en dono fe. Per això contribuïa tan bé a un nou gènere: el nazitaintment . Idees neonazis servides simpàticament.

stats