SALT A LA TELEVISIÓ
Mèdia 28/03/2011

La Casita Blanca arriba a la ficció televisiva

Aviat viurà un enderrocament anunciat, però l'emblemàtica Casita Blanca sobreviurà en la ficció a través d'un telefilm que ha dirigit Sílvia Munt: 'Meublé', la història en paral·lel de cinc parelles.

Maria Ortega
3 min
La Casita Blanca arriba  a la ficció televisiva

Barcelona .Ja fa prop de tres mesos que no obre les portes al públic i, dimecres, va passar a mans de l'Ajuntament de Barcelona, que té previst enderrocar-la tan aviat com sigui possible. La Casita Blanca, el local de la ciutat que de ben segur guarda més secrets inconfessables, ja ha escrit les últimes pàgines de la seva particular història, que és també la història de Barcelona. El seu record i el de les moltes parelles que hi han viscut nits especials -confessables o no-, però, sobreviurà a la petita pantalla a través de la TV movie dirigida per l'actriu Sílvia Munt Meublé , que coprodueixen Ovideo -que també és al darrere de l'exitosa minisèrie Ermessenda - i Televisió de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Meublé són cinc històries de parella que transcorren en paral·lel en algunes de les 43 habitacions d'aquest emblemàtic edifici de l'avinguda de Vallcarca. "Són històries d'amor, de gelosia, d'incomunicació dins de la parella i, evidentment, de sexe, però en un marc molt concret que les fa especials i les vincula entre elles", explicava a l'ARA Sílvia Munt des de dins mateix de la Casita Blanca, just el dia abans del lliurament de claus a l'Ajuntament, el mateix dia que aquest espai va trencar amb el seu històric caràcter privat i va celebrar una jornada de finestres obertes. Llum natural, per primer cop, a les habitacions. I amb la mirada entristida de Josep Tomàs, l'administrador del meublé , que s'alegrava que, si més no en la ficció, la seva Casita Blanca continués atenent la clientela.

Les històries que s'expliquen a la TV movie no s'han construït sobre cap cas real, però Munt explica que, un cop tancat el guió i després de contrastar-les amb els responsables del local -el cap de cambrers, de fet, forma part del repartiment-, està segura que són un bon reflex de les mil i una aventures que poden haver passat darrere de les finestres -tancades- de les diferents habitacions. Així, per exemple, els actors Àlex Brendemühl i Nora Navas interpreten una parella de vida estable -i dobles cares- que decideix passar una nit al meublé. Vint-i quatre hores junts i sense sortir de les mateixes quatre parets faran aflorar converses pendents.

Clara Segura i Francesc Garrido donen vida a una altra de les parelles protagonistes. I, en aquest cas, la història és força més rocambolesca. Ella és una dona casada i ell el venedor de cupons cec en qui confia per a un canvi de vida. Hi ha, també, parelles homosexuals, dones que arriben soles al meublé a esperar el seu acompanyant, relacions basades només en el sexe... És, com explica Sílvia Munt, "un retrat de la vida de parella vista des de les relacions sexuals".

Espai inclassificable

El cap de cambrers, interpretat per Miquel Gelabert, va rebre el consell del seu homòleg a la realitat i és l'encarregat de tenir cura dels detalls, com ara assegurar-se que les parelles no es creuin pels laberíntics passadissos de la Casita i que ningú abandoni la seva habitació sense trucar a la recepció. Completen el repartiment Marta Marco, Álvaro Cervantes, Marc Rodríguez, Pol López i la mateixa Sílvia Munt, que defineix l'escenari triat com un "punt inclassificable, un escenari únic i sovint poc conegut".

De moment, aquesta proposta de realitat ficcionada no té data d'emissió, però el rodatge ja està més que acabat. L'enderrocament anunciat d'aquest emblemàtic edifici del barri de Gràcia ha fixat uns terminis improrrogables i l'equip de Meublé ha comptat només amb tres setmanes per fer tot el rodatge: el 13 de març era la data límit per deixar la Casita buida.

stats