MITJANS PÚBLICS
Mèdia 03/09/2012

Catalunya Ràdio revaloritza l'arxiu sonor

Catalunya Ràdio vol donar protagonisme al seu arxiu. L'emissora crearà una web que recollirà documents sonors històrics, propis i d'altres entitats, i entrevistes a personalitats fetes per a l'ocasió.

A.c.r.
2 min
ELS SONS DE TRES DÈCADES
 Fèlix Riera dirigeix Catalunya Ràdio des del maig. Un dels primers projectes que posarà en marxa és la recuperació de l'arxiu de l'emissora.

BARCELONAA finals de la temporada que avui arrenca, Catalunya Ràdio celebrarà el trentè aniversari de l'inici de les seves emissions. Al llarg d'aquestes tres dècades, la ràdio pública ha anat acumulant un amplíssim arxiu sonor a base d'entrevistes, notícies, programes i transmissions de grans esdeveniments que ara mateix és pràcticament inaccessible per a la població. Per això, un dels primers grans objectius que s'ha fixat el nou director de l'emissora, Fèlix Riera, és la recuperació i la posada en relleu d'aquest arxiu per acostar-lo a la ciutadania.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Si es compleixen les previsions actuals, durant el mes de novembre Catalunya Ràdio inaugurarà un nou portal d'internet, Arxiusonor.cat, que posarà a la disposició de tothom la fonoteca de l'emissora i que permetrà recuperar els documents sonors més destacats que ha generat la ràdio pública catalana d'ençà que es va fundar el 1983.

Paral·lelament, Catalunya Ràdio posarà en marxa ben aviat un departament de nous formats que, sota la batuta de Marc Garriga, tindrà com a primera missió l'enregistrament de grans entrevistes en profunditat que es destinaran directament a farcir l'arxiu. Així, personalitats catalanes destacades de tots els àmbits, des de la política i la cultura fins a la ciència o l'esport, aportaran el seu testimoni i les seves experiències a aquest nou projecte, que en principi no està destinat a emetre's per les ones, sinó que es posarà a disposició dels oients directament a través de la xarxa, amb la voluntat de dotar la futura fonoteca de Catalunya Ràdio del màxim nombre de veus i opinions possible.

Convenis amb entitats

Però el projecte de l'arxiu sonor és encara més ambiciós, i té una tercera pota que traspassa les fronteres de l'emissora. La voluntat de Catalunya Ràdio és que al llarg dels pròxims mesos es puguin tancar acords de col·laboració amb diverses entitats del país perquè cedeixin també el seu fons d'àudio a l'emissora i el posin a disposició dels ciutadans a través del mateix portal. Molts col·legis professionals, institucions públiques, organismes oficials, fundacions i entitats de tot tipus han anat creant amb els anys la seva pròpia col·lecció de documents sonors, i Catalunya Ràdio confia que ara també puguin veure la llum gràcies a aquesta nova iniciativa.

El projecte de revalorització de l'arxiu sonor de Catalunya Ràdio s'emmarca dins de l'estratègia global impulsada per Fèlix Riera per reforçar l'emissora a partir de la potenciació de tres elements fonamentals: el vessant cultural, la vocació de servei públic i la presència del mitjà a internet.

stats