COMUNICACIÓ
Mèdia 04/08/2011

"La Catalunya que voreja la fam", a 'El Periódico'

El diari diu que “la crisi multiplica la pobresa extrema”. La situació límit del deute espanyol continua protagonitzant molts titulars, mentre que la fotografia més repetida és la de Mubàrak darrere les reixes de la gàbia del tribunal on se l'està jutjant

Redacció
2 min
'El Periódico'

BarcelonaDesprés de la polèmica generada els últims dies amb els pagaments de la renda mínima, El Periódico fa avui una radiografia a “la Catalunya que voreja la fam”. Segons explica el diari barceloní, “la crisi multiplica la pobresa extrema” i “el 18% de la població sobreviu gràcies a les xarxes de solidaritat”. La Vanguardia, en canvi, continua pendent dels daltabaixos que viu la prima de risc del deute de l'Estat i recorda que “l'interès dels deutes espanyol i italià torna a tocar nivells rècord”. “Resignació”, és la interpretació que fa el diari del grup Godó del sentiment generalitzat que provoca la situació. El Punt-Avui, per la seva banda, aborda la situació des del punt de vista del govern espanyol. “L'Estat, en mans de la UE”, explica. I l'ARA es fixa en el judici a Mubàrak i recorda que “sis mesos després... procés al dictador”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre la premsa de Madrid, El País parla també de la situació econòmica del deute espanyol i del que pot fer Europa per contribuir a calmar la tensió. “Brussel·les demana als països de l'euro que accelerin el pla de rescat”, diu. Público diu que “Europa intenta frenar l'especulació” mentre El Mundo assenyala que “Zapatero pressiona perquè la UE compri deute espanyol”. Abc mostra una gran fotografia del rei Joan Carles i recorda que “el Rei, preocupat, demana als partits que facin pinya”. A més, respecte a l'economia, diu que “el govern fa pilotes fora”. En aquesta línia, La Razón apunta al cap de l'executiu: “Zapatero delega en Brussel·les”, expliquen.


Pel que fa als esportius, Sport obre amb les paraules d'Arsène Wenger, tècnic de l'Arsenal, sobre Cesc: “Podeu vendre Cesc”. Mundo Deportivo també parla del d'Arenys. “Cesc per a la Supercopa”, expliquen. Marca, des de Madrid, es fixa en la victòria del conjunt blanc a la gira per la Xina i diu que el partit va ser un “vendaval de futbol i gols”. As, en canvi, destaca les demandes de l'entrenador blanc. “Mourinho demana més”, expliquen.

stats