Mèdia 23/03/2012

"Catalunya s'inventa un tribunal propi per evitar el Suprem", a la portada de l''Abc'

Els diaris obren aquest divendres amb el desenllaç del setge al pistoler de Tolosa de Llenguadoc i destaquen que les autonomies es podrien finançar amb hispabons

Ara
3 min

BarcelonaL''ABC' obre l'edició d'aquest divendres assegurant que: "Catalunya s'inventa un tribunal propi per evitar el Suprem". A més, el diari afegeix que "la Generalitat ressuscita un òrgan del 1934 que assumeix matèries pròpies de l'alt tribunal". El rotatiu també destaca la versió policial dels fets de Tolosa de Llenguadoc i diu que "disparava en totes direccions, com en un videojoc".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En relació amb el titular de portada, el diari 'Abc' explica a l'interior que Catalunya comença a fer "passes de gegant" en la seva "independència judicial", malgrat "les advertències del Tribunal Constitucional". El rotatiu descriu que el BOE publicava el dissabte la llei 4/2012 sobre el recurs de cassació en matèria de dret civil de Catalunya. Aquesta norma, aprovada pel Parlament, converteix el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en l'última instància per unificar doctrina sobre dret civil català i obre la porta a un desenvolupament processal català que col·lisiona amb les competències estatals en aquesta matèria.

'La policia mata el jihadista de Tolosa d'un tret al cap', explica 'El País'. En aquest sentit, afegeix que "l'enorme operatiu va fracassar en l'intent de capturar viu el terrorista" i que Merah "va aconseguir enregistrar i penjar a internet els seus atemptats". En l'àmbit econòmic, el diari explica que "Economia es planteja els hispabons per finançar les comunitats" i que CaixaBank prepara una "oferta a la baixa" per adquirir Banca Cívica.

'La Vanguardia' obre amb 'L'enigma Tolosa'. Així, es fa tres preguntes: "Va fallar l'espionatge?", "Va actuar sol?", "Era inevitable?". El rotatiu també explica que Trias reactiva la connexió de les dues línies de tramvia. A més, afegeix que De Guindos "tempteja el mercat per col·locar-hi hispabons".

'El Periódico' publica una entrevista a Óscar Sánchez, el rentacotxes de Montgat, en què explica les seves "peripècies" a la presó de Nàpols: "Em posaven el cap dins de l'armari i el tancaven". Sobre els crims i setge a Tolosa de Llenguadoc el diari escriu que "Sarkozy emprèn una croada contra el terror". Després d'aquests fets, el president "centra la seva campanya en la seguretat i endureix l'atac a l'islamisme".

"Eurovegas gaudinià?", es pregunta l'ARA. El diari detalla la proposta de Sheldon Adelson de fer un Gaudí Sands a Eurovegas i de crear una rèplica del gratacel que l'arquitecte català va concebre per a Nova York. El diari també presta atenció als fets ocorreguts a Tolosa de Llenguadoc i assegura que Sarkozy "capitalitza el setge i la mort" del pistoler jihadista.

'El Punt Avui' remarca que "es multiplica la violència de fills contra els pares". Sobre les nevades d'aquests dies el diari diu que són providencials, perquè han revitalitzat les estacions d'esquí. Del pistoler jihadista, en ressalta el seu "tràgic final". En clau política, assegura que el Govern tem que "Madrid imposi la fusió de municipis".

'El Mundo' revela que "30.000 milions d'hispabons rescataran les autonomies". A més, el diari assegura que el "Tresor en prepara la primera emissió per al juny". Sota una foto de Sarkozy, el rotatiu recorda que "converteix en delicte visitar pàgines jihadistes" i reforça la idea que "rellança la seva campanya amb l'enduriment del Codi Penal".

'La Razón' opta per "Sis anys d'inhabilitació per als polítics que gestionin malament". Ho fa sota l'epígraf: "Càstig al malbaratament", i assegura que "seran penalitzats els càrrecs públics que ordenin pagaments i que acumulin factures als calaixos". Aquests són avenços sobre la "llei de bon govern, que s'aprova avui". Els fets de Tolosa els resumeix amb dues dades: "300 trets en 10 minuts".

Entre les portades esportives, destaca la del diari 'Sport', que assegura que al Real Madrid "estan desequilibrats". A més, el diari afegeix que l'equip de Mourinho "no aguanta la pressió i ofereix una imatge lamentable". També recorda que, avui divendres, "Competició anunciarà la sanció als 5 expulsats i Cristiano quedarà impune". 'Mundo Deportivo' tampoc oblida la situació del Madrid i amb unes lletres amb flames escriu sobre negre: "Malson blanc". El rotatiu, entre altres dades negatives del Madrid, recorda que si Mourinho perd la Lliga, "o l'acomiaden o marxa". 'El 9 Esportiu' també pren aquest enfocament i titula: "En descomposició", cosa que reforça amb una columna de problemes que viu el Real Madrid.

stats