política
Mèdia 02/06/2011

Celestino Corbacho a 'Els matins': “Una entesa entre els dos partits (CiU i PSOE) podria ser possible” en alguns aspectes

L'exministre de Treball ha dit que l'atur, la crisi i el fet de negar-la en el seu inici han passat factura al partit socialista en els darrers comicis municipals i autonòmics. Corbacho ha admès que “el soroll” que va generar el tripartit, especialment a l'últim tram de la legislatura, també va afectar negativament els resultats electorals. El diputat del PSC no ha descartat retornar a les files del PSOE si Chacón el reclamés en un futur

Redacció
2 min
Celestino Corbacho, a 'Els Matins'

BarcelonaEn una entrevista a Els matins de TV3, l'exministre de Treball i diputat del PSC, Celestino Corbacho, s'ha referit a la reunió d'aquesta setmana entre Alfredo Pérez Rubalcaba, Artur Mas i Duran i Lleida i ha dit que “és positiu que hi hagi diàleg entre governs”. Corbacho ha afegit que encara “hi ha temes importants pendents de tancar abans d'esgotar la legislatura” de l'actual govern espanyol i que “una entesa entre els dos partits podria ser possible” en determinats aspectes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Corbacho ha mostrat un suport incondicional a l'actual ministra de Defensa i ha dit que si Carme Chacón accedís a la presidència del Govern Espanyol “em costaria dir que no si em reclamés com a diputat”. L'exministre ha admès que Chacón està més vinculada al partit socialista a nivell estatal que no pas al PSC i ha afegit que encara “li queda molt recorregut dins del partit”. Sobre l'opció de Chacón d'abandonar la cursa per les primàries, Corbacho ha considerat que “va ser una decisió adequada i encertada” i ha afegit que la ministra va fer “un acte de responsabilitat, posant els interessos del partit per davant dels interessos personals”. No obstant, el diputat del PSC ha admès que li hauria donat suport, malgrat que considera que “Rubalcaba és un bon polític” i ha afegit que treballarà perquè tingui un bon resultat a les eleccions. “Això suposarà un triomf per al partit socialista”, ha dit. Sobre el seu futur dins del partit, Corbacho ha dit que ha retornat al PSC “per aportar coses al debat, per ajudar”, però ha afegit que no té intenció de posar-se “al capdavant de les llistes”.

L'exministre s'ha referit a la situació de desprestigi actual del president del Govern espanyol i ha dit que “ Zapatero està patint una crisi d'imatge” i ha afegit que “en una situació de crisi la gent necessita “posar una cara als problemes”.

El diputat socialista ha assenyalat l'atur, la crisi i el fet de negar-la en el seu inici com a principals factors responsables de la davallada del partit socialista en els darrers comicis municipals i autonòmics. No obstant, ha destacat les candidatures que han resistit i ha dit que “alcaldies com les de Granollers o Sabadell han demostrat ser fermes”. Corbacho també ha admès que “el soroll” que va generar el tripartit, especialment a l'últim tram de la legislatura, també va afectar negativament els resultats dels comicis municipals.

Respecte a les dades actuals sobre l'atur espanyol, que s'ha reduït un 1,87% (79.900 aturats menys), l'exministre n'ha fet una valoració positiva i ha dit que, malgrat que encara hi ha més de 4.189.000 aturats a nivell estatal, espera que ens els mesos d'estiu hi hagi “un repunt gràcies al sector turístic”.

En el tram final de l'entrevista, Corbacho ha dit que Catalunya té uns problemes i una política concreta i ha admès que “el socialisme català del segle XXI necessita un discurs diferent al de fins ara” en el Congrés dels diputats.

stats