Mèdia 15/02/2015

Científics i artistes es troben a l’ARA

A partir del 22 de febrer el diari inicia una sèrie de 13 vídeos amb dos protagonistes, un científic i un artista, que conversen  sobre ciència i art

2 min
Eudald Carbonell i Pepa Plana són els protagonistes del primer vídeo d'ARA Ciència+Art

¿DE QUÈ PARLEN UN CIENTÍFIC I UN ARTISTA QUAN ES TROBEN? Per començar, sobre la creativitat, que és el que mou els uns i els altres. A partir d’aquí, són molts els punts en comú que hi ha entre ciències i arts. Des de l’ARA, volem contribuir a desdibuixar fronteres entre ciències i arts amb la nova sèrie de 13 vídeos Ara Ciència+Art. El projecte, amb vocació transmèdia, comptarà amb una versió en paper, una altra a la web i un concurs adreçat al públic general i a les escoles. Per començar, el diumenge 22 de febrer es farà el primer llançament d’un reportatge en paper. El primer vídeo es llançarà el dijous 26 de febrer, amb una conversa entre Eudald Carbonell, director de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), i Pepa Plana, pallassa, tots dos Premi Nacional de cultura. Durant una costellada, Carbonell i Plana parlen sobre els orígens de la humanitat i de l’humor, entre altres temes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sèrie durarà tres mesos. Els vídeos s’estrenaran a la web cada dijous. El diumenge abans, però, en aquesta mateixa secció, a Ciència de l’Ara Diumenge, es publicarà un reportatge sobre els protagonistes de la conversa i un avanç dels temes que tractaran. Cal estar atents al reportatge perquè es donaran les pistes per participar en el concurs, que consisteix a endevinar dos objectes que intercanviaran els personatges en cada una de les trobades. Abans de l’estrena del vídeo, els lectors de l’ARA podran donar les seves respostes a la web. Dijous es penjarà el vídeo amb la conversa completa i allà es desvelaran els dos objectes. Els lectors amb més punts i més participació poden guanyar tres tablets. Les escoles també hi poden participar. En aquest cas, les guanyadores podran triar visites guiades a 25 centres de recerca de Catalunya. Altres parelles poc habituals que es trobaran als vídeos de l’Ara Ciència+Art són l’il·lusionista Sergi Buka i el nanotecnòleg Víctor Puntes, i la neurocientífica Mara Dierssen i el cantant de Standstill, Enric Montefusco. El projecte ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l’ARA amb el CoNCA, l’Associació de Centres de Recerca de Catalunya (ACER) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). El 19 de febrer es presenta el projecte al Centre de Cultura C ontemporània de Barcelona (CCCB).

stats