Mèdia 24/07/2012

'Colorado Jim'

àlex Gutiérrez M.
1 min
'Colorado Jim'

1 . Perquè és una peça de cambra, amb només cinc personatges. Però Anthony Mann va fer una jugada mestra i audaç: en comptes de confinar-los en un espai tancat, els va enfrontar a l'espai obert. A cada pla, el paisatge sembla voler-se menjar els personatges: és la pel·lícula ideal per acabar-se d'enamorar del Far West o per desenvolupar una agorafòbia galopant.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

2 . Perquè és molt divertit que ningú sàpiga per què a Espanya es coneix aquesta pel·lícula amb el títol de Colorado Jim . És a dir: el film, en anglès, es diu The naked spur . I el personatge que interpreta James Stewart es diu Howard Kemp. Però, per a la versió espanyola, el van rebatejar amb el nom de Colorado Jim i, posats a fer, van titular així el film.

3 . Perquè les troupes shakespearianes tenen sempre un plus d'intensitat. Mann i Stewart van treballar en cinc westerns . Aquest és el tercer d'una sèrie que s'iniciava el 1950 amb l'esplèndida Winchester '73 i s'acabava amb la no menys brutal L'home de Laramie , el 1955. També Robert Ryan va treballar amb Mann en diverses pel·lícules de l'Oest. Millard Mitchell va ser un altre habitual, tot i que ell ho va deixar aquí: va morir poques setmanes després de l'estrena. Tenia cinquanta anys.

stats