mitjans públics
Mèdia 29/05/2013

Comença el procés per fusionar TV3 i Catalunya Ràdio en una única empresa

La CCMA encarrega a Duart l'elaboració del projecte de fusió, que haurà d'aprovar el Govern

Ara
1 min

BarcelonaEl camí per convertir Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio en una única empresa ja ha començat. El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha acordat aquest dimecres al matí iniciar aquest procés, que culminarà amb la fundació d'"una única societat anònima de nova creació" que "incorporarà el patrimoni de totes dues empreses i en subrogarà tots els drets i obligacions", segons informa la Corporació en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En concret, l'acord del consell de govern encomana al seu president, Brauli Duart, que elabori el projecte de fusió de les dues empreses, on hauran de quedar definits "els termes de la integració". Posteriorment, aquest projecte haurà de ser aprovat pel consell de la CCMA i pel Govern abans de tirar endavant.

La Corporació recorda que la fusió de TVC i Catalunya Ràdio és "un dels eixos bàsics" de la proposta de contracte programa que el consell de govern va aprovar fa 15 dies, i que preveu "simplificar l'estructura organitzativa i superar la gestió diferenciada per mitjans". L'objectiu d'aquesta reestructuració és permetre "una visió multiplataforma de la creació i la distribució de continguts" per tal de "garantir la viabilitat i la sostenibilitat del servei públic de comunicació" de la CCMA.

De fet, la unió de TV3 i Catalunya Ràdio serà només l'últim pas d'un procés que va començar l'any 2011, quan Televisió de Catalunya va absorbir CCRTV Interactiva i Activa Multimèdia Digital. L'any passat, TVC Edicions i Publicacions també es va integrar a la televisió pública.

stats