Mèdia 16/08/2012

Compren el fons fotogràfic Getty Images per 3.300 milions

à.g.m.
1 min

BARCELONA.El fons Carlyle desemborsarà 3.300 milions d'euros per comprar Getty Images, l'empresa líder de distribució de fotografies de recurs. Poc coneguda pel públic en general, Getty té un fons de 80 milions d'imatges categoritzades per temes que serveixen per il·lustrar des de catàlegs a reportatges genèrics. Tot i que les fotografies són la part del negoci més visible, la companyia té també 50.000 hores de vídeo disponible per a la comercialització.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons l'acord fet públic ahir, The Carlyle Group adquirirà una participació majoritària a Getty Images, mentre que el president i cofundador de l'empresa, Mark Getty, i la seva família ampliaran els seus interessos durant l'operació. D'altra banda, el conseller delegat i també cofundador, Jonathan Klein, invertirà un capital "significatiu", però no especificat, en l'empresa.

Getty Images va ser creada fa 17 anys i en aquest temps s'ha convertit en referent indiscutible del seu sector de negoci. En un comunicat fet públic arran de l'acord, Mark Getty explicava que "en l'aliança entre Getty Images i The Carlyle Group es veurà la continuació de l'èxit de la companyia".

El fons d'inversió The Carlyle Group està radicat a Washington i, en l'últim exercici fet públic, va declarar actius de 150.000 milions de dòlars. Aproximadament un 15% de les seves inversions ho són en el camp de la tecnologia, i un 6% en mèdia i telecomunicacions. A Catalunya, és propietari del grup d'enginyeria i inspeccions de vehicles (ITV) Applus+.

stats