TELEVISIÓ PÚBLICA
Mèdia 13/05/2012

Compte enrere per a 'La Marató per la pobresa', de TV3

Botiguers, pastissers, mitjans i clubs de futbol col·laboren en La Marató per la pobresa,de TV3, que se celebra el diumenge 27 de maig. Dues setmanes abans, la gala ja ha mobilitzat la societat civil.

Natalia Araguás
2 min
Compte enrere per a 'La Marató per la pobresa', de TV3

BARCELONANomés queden quinze dies perquè se celebri La Mara tó per la pobresa ,de TV3, una gala de caràcter excepcional que pretén "divulgar, sensibilitzar i mobilitzar l'espectador" pel que fa als riscos de la pobresa i l'exclusió social, segons va explicar a l'ARA el seu director, Lluís Bernabé. El seu objectiu "no és tant explicar la situació sinó que els ciutadans vegin el que entre tots podem fer". La gala tindrà lloc el diumenge 27 de maig i estarà presentada per Antoni Bassas i Agnès Marquès. Dues setmanes abans que se celebri ja ha aconseguit mobilitzar la societat civil. Botiguers, pastissers, mitjans de comunicació i fins i tot clubs de futbol s'han bolcat en l'esdeveniment.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els comerciants col·laboraran penjant un cartell solidari als establiments. La intenció és fer arribar més de 100.000 cartells a les botigues catalanes, segons va informar la Confederació de Comerç de Catalunya i l'empresa de missatgeria MRW, que col·laboren en la iniciativa. A hores d'ara ja s'han repartit 50.000 pòsters arreu del territori i s'espera finalitzar la distribució la setmana que ve.

Així mateix, la Federació Catalana de Pastisseria porta distribuïdes 18.000 xocolatines entre pastisseries i comerços, que es vendran al preu simbòlic d'un euro. La premsa també posa el seu granet de sorra en aquesta Marató amb un DVD, que l'ARA distribuirà diumenge. Tots els fons que es recaptin amb aquestes iniciatives es destinaran a finançar projectes d'organitzacions del tercer sector, que actuen contra la pobresa i l'exclusió social. El 26 d'abril es va acabar el termini per presentar les propostes: un total de 288 entitats opten als ajuts per tirar endavant 235 projectes. Incideixen en els àmbits assistencial, d'habitatge, d'inserció sociolaboral i d'infància. Experts en la matèria s'ocuparan de seleccionar-los.

Implicació del Barça i l'Espanyol

També els dos principals clubs de futbol de Catalunya fan la seva contribució a La Marató per la pobresa . Amb motiu de la gala, el FC Barcelona participarà en un partit únic en el qual els jugadors s'enfrontaran entre ells. Se'ls dividirà en dos equips, que dirigiran Pep Guardiola i Tito Vilanova. Així mateix, el RCD Espanyol va entregar a TV3 la samarreta de l'equip amb el logo de La Marató que els jugadors van lluir en el partit de Lliga contra l'Sporting de Gijón: amb aquesta samarreta Sergio García va marcar el segon gol de l'equip blanc-i-blau.

stats