Mèdia 20/10/2011

El grup Comunicació 21 acomiada en bloc la major part dels seus treballadors

Els treballadors denuncien que l'editor, David Centol, té un deute amb la Seguretat Social de 139.000 euros i no els pagava des del 10 d'octubre

Redacció
1 min

BARCELONAEl grup Comunicació 21 ha acomiadat una quinzena de treballadors després que aquests detectessin el 10 d'octubre que la Seguretat Social els havia donat de baixa d'ofici per impagament de l'editor, David Centol. Segons denuncien els empleats en un comunicat, en demanar explicacions sobre la qüestió, l'editor va proposar transferir-los a una de les quatre empreses de les quals es titular –Línia Publicacions, Premsa Barcelona, Cultura Planning i Barcelona Planning– i “treballar en negre” durant uns mesos. En negar-se, van rebre una carta d'acomiadament i una indemnització de 45 dies per any treballat “que no ha pagat”, asseguren.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els empleats de l'empresa ­–que publica el portal homònim, la revista Benzina i tretze diaris locals sota la marca Línia– sostenen que Centol deu a la Seguretat Social més de 139.000 euros, apart de tenir impagaments amb Hisenda i altres empreses i particulars, com “companyies de subministrament i alguns propietaris dels locals” on s'han ubicat les seves oficines.

Per part seva, David Centol ha garantit a través de la web Comunicació 21 la continuïtat de les seves publicacions. “Estem implantant un projecte editorial molt difícil i singular, i ningú pot pensar que això és un camí de roses. Tothom que ha estat vinculat al grup ha conegut i coneix les dificultats financeres que sempre hem arrossegat. Avui dia, ser empresari de la comunicació local és un camí ple d’obstacles i imponderables”, s'explica. L'empresari recorda que va viure un episodi similar l'any 2008 i assegura que va poder superar aquella “severa” crisi.

stats