Periodisme
Mèdia 05/06/2012

Concentració de periodistes en defensa de la qualitat de la informació

Es llegirà un manifest que denuncia que els poders "volen evitar que es conegui el que està passant"

Ara
1 min

BarcelonaEl Sindicat de Periodistes de Catalunya, la UGT, CCOO i el Sindicat de la Imatge UPIFC han convocat per a aquest dimarts a les 13.00 hores una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona en contra de les retallades salarials en el sector de la comunicació i a favor de la qualitat de la informació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'acte central de la concentració serà la lectura d'un manifest que recorda que "sense informació no hi ha democràcia", i denuncia que els poders públics "volen evitar que es conegui el que està passant". "Els mitjans públics estan sent objecte d’un brutal assetjament dels operadors privats, que han trobat la plena complicitat dels poders polítics", continua el text, en què es lamenta també que alguns ajuntaments "han decidit ignorar el crucial paper que tenen els mitjans locals en la cohesió i en la integració social als seus municipis i han tancat ràdios i televisions o les han reduït a la mínima expressió".

El manifest assenyala també que els múltiples acomiadaments que s'han produït els últims mesos en molts mitjans –a Catalunya s'han perdut "dos mil llocs de treball des de l'inici de la crisi"– deriven en "una perillosa retallada en el dret a la informació de la ciutadania i, per tant, en la qualitat de la democràcia".

Els manifestants, a més, tenen previst lliurar una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè impulsi mesures que assegurin el futur dels mitjans de comunicació.

stats