TV3 al País Valencià
Mèdia 11/09/2012

El Congrés vota aquest dimarts la ILP que permetria legalitzar l'emissió de TV3 al País Valencià

Televisió Sense Fronteres arriba amb l'aval de 650.000 signatures. Si supera la presa en consideració passarà a ser debatuda en comissió

Acn
2 min
Manifestació a favor de TV3 al País Valencià l'any 2011

ValènciaEl Congrés debatrà i votarà aquest dimarts la presa en consideració de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres, que permetria la reciprocitat d'emissions entre Catalunya i el País Valencià. La ILP arriba al Parlament espanyol amb l'aval de 650.000 signatures i després que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) decidís ara fa un any i mig suspendre les emissions de TV3, assetjada per les multes imposades pel govern valencià.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Si prospera, aquesta iniciativa permetria legalitzar les emissions, emparant-se en la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, que a l'article 12.2 estableix que s'ha de garantir la recepció de ràdios i televisions en els territoris que comparteixen llengua. El Congrés dels Diputats ha inclòs la presa en consideració de la ILP en l'ordre del dia d'aquest dimarts. La iniciativa serà debatuda a partir de les 16.00 h i defensada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

L'aprovació d'aquest punt permetria desenvolupar un text legislatiu que legalitzaria l'intercanvi d'emissions dels mitjans de comunicació en territoris que comparteixen llengua en els àmbits de la llengua catalana, basca i gallega. Aquest intercanvi estaria basat en el desenvolupament de la carta europea de les llengües regionals o minoritàries en el seu àmbit de comunicació. La ILP arriba al Congrés després d'una llarga campanya impulsada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en la qual s'han recollit 651.650 signatures.

En el cas del País Valencià i Catalunya, l'aprovació al Congrés d'aquesta ILP permetria que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana de Mitjans es poguessin tornar a veure al territori valencià alhora que els canals de Ràdiotelevisió Valenciana (RTVV) arribarien a les comarques catalanes, de manera que s'acabaria el conflicte que ha dut al tancament de repetidors per part del govern valencià.

El Parlament espanyol va aprovar fa tot just un any la presa en consideració amb els vots favorables de tots els grups excepte del PP, que es va abstenir. Els grups de l'oposició van coincidir en la necessitat de despolititzar l'espai radioelèctric.

stats