Comunicació
Mèdia 28/09/2011

El Congrés dictamina que el consell de TVE no pot assumir les competències del president

Els membres del consell d'administració havien optat per aquesta solució després de la dimissió d'Alberto Oliart

Ara
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El Congrés espanyol ha dictaminat que el consell d'administració de RTVE no pot assumir les competències del president de la corporació, tal com es va fer després de la dimissió d'Alberto Oliart. Ho ha dit en un informe en resposta als acords del consell del 20 de juny, que va decidir que la presidència anés rotant mensualment entre els membres del consell, i que aquest òrgan assumís el control executiu de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'informe considera que la presidència rotatòria no és contrària a les normes, però afegeix que els consellers no es poden atribuir noves competències que no li corresponen, ja que són competències pròpies del president de la corporació. També es determina que la situació no es pot modificar amb una reforma dels estatuts socials de la corporació, possibilitat que es va plantejar els dies posteriors a la dimissió d'Oliart.

En un comunicat fet públic al vespre, el consell d'administració ha assegurat que l'informe "no contradiu de cap manera" els acords "sobre els quals van mostrar la seva satisfacció les principals forces polítiques". El comunicat s'aferra a una frase de l'informe que deixa oberta la possibilitat que els acords es referíssin a possibles "concurrències competencials" entre el president i el consell i que, per tant, no s'assumíssin noves funcions.

stats