Mèdia 21/06/2012

El PP força els seus candidats per al Consell de RTVE

La cambra baixa ha escollit Leopoldo González Echenique i Maria Luisa Ciriza, proposats pel PP, i Óscar Pierre Prats, candidat de CiU. Els tres han rebut 197 vots a favor, 105 en blanc i 14 nuls

Efe
1 min
Leopoldo González-Echenique ha estat secretari general del grup hoteler NH.

MadridEl Congrés ha elegit aquest dijous, per ser membre del Consell de RTVE, a Leopoldo González Echenique, futur president de la Corporació, que ha rebut el suport del PP i CiU en una segona votació en què ha estat suficient la majoria absoluta de la cambra per la seva designació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb Echenique, el Congrés ha elegit també per al Consell de RTVE Maria Luisa Ciriza, proposada pel PP, i Óscar Pierre Prats, per CiU, els tres amb 197 vots a favor, 105 en blanc i 14 nuls.

Els tres candidats van superar la setmana passada, amb el suport dels dos partits esmentats, l'anomenat "examen d'idoneïtat" per part de la Comissió Consultiva de Nomenaments del Congrés.

Echenique encara s'haurà de sotmetre de nou al ple del Congrés per ser designat futur president de la Corporació (un nomenament que, després, haurà de formalitzar el mateix Consell de RTVE, un cop constituït amb els seus nous membres).

Aquesta nova votació, previsiblement, requerirà de nou dues voltes (previstes per als dies 26 i 28 d'aquest mes) i una aprovació final per majoria absoluta.

stats