MITJANS PÚBLICS
Mèdia 08/02/2012

El consell de RTVE rebaixa dels sous de les seves estrelles fins a un 25%

Acorda un paquet de mesures per estalviar cinc milions d'euros

Efe
1 min

BarcelonaEl consell de RTVE ha acordat mesures de retallada en les seves despeses per valor d'uns 5 milions d'euros, entre les quals figura la caiguda dels sous pagats a les seves estrelles fins a un 25%, segons fonts d'aquest òrgan.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més de la caiguda en els pagaments a les estrelles de RTVE, es reduirà la directiva de la Corporació en un 10%, se suprimiran tots els cotxes oficials excepte els del president (càrrec vacant a dia d'avui) i cauran les quanties dels tertulians "entre un 15% i un 50%", entre d'altres retallades a les despeses generals.

Són algunes de les mesures que el consell d'administració de RTVE ha decidit executar i quantificar en la reunió d'avui, després d'haver-les dissenyat, i en alguns casos anunciat, en jornades anteriors.

Les retallades estan dissenyades amb la finalitat que la Corporació de RTVE pugui assumir el descens en el seu pressupost de 200 milions d'euros anunciat pel govern, una retallada que segueix esperant que l'executiu suavitzi.

El Consell també ha decidit rebaixar els sous de l'estructura directiva de la direcció de la Corporació en un 5%, i en aquesta decisió s'inclouen els salaris dels consellers, encara que l'execució d'aquesta mesura queda pendent perquè s'han de fer alguns ajustos tècnics, segons fonts del consell.

Les mateixes fonts, que han estimat en cinc milions d'euros la retallada que resulta de les mesures esmentades i d'altres que afecten despeses generals i proveïdors, han destacat que es tracta d'ajustos menors.

El gruix de les retallades, fins arribar als 200 milions de limitació de la despesa, només podrà fer-se renunciant als continguts més valorats per l'audiència, però també més cars.

En aquest sentit, les grans sèries de RTVE, com 'Águila Roja' o 'Cuéntame', queden encara pendents de decisions futures.

stats