LA COMPETÈNCIA DELS PROGRAMES ESPORTIUS
Mèdia 11/03/2011

La Cope marca un gol judicial a la SER

La Cope ha rebut l'aval de seguir emetent Tiempo de juego tot i la denúncia que va presentar la cadena SER, que considera que el programa és un plagi del seu Carrusel deportivo .

à.g.m.
2 min
Pepe Domingo Castaño i Paco González presenten el programa Tiempo de juego a la Cope.

Barcelona.La SER haurà d'esperar la sentència: la seva sol·licitud de fer aturar cautelarment el programa d'esports Tiempo de juego , de la Cope, ha estat rebutjada per la sala 8 dels jutjats mercantils de Madrid. La ràdio de Prisa considera que aquest programa plagia el seu Carrusel deportivo i acusa l'emissora dels bisbes d'haver comès un acte de competència deslleial, ja que li va fitxar els col·laboradors principals, que van abandonar l'emissora abruptament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La interlocutòria reconeix que hi ha similitud entre els dos programes, però assegura que per poder parlar de plagi, el format de Carrusel deportivo hauria d'estar protegit de manera específica, registrat en un document, anomenat en l'argot "bíblia", en el qual hi ha indicacions de tots i cadascun dels trets propis.

El jutge va més enllà i afirma que, comptat i debatut, tots els programes esportius s'assemblen entre ells. "Sense arribar a la identitat, hi ha una certa semblança entre tots els programes radiats per les diferents cadenes destinats a donar compte de la jornada esportiva de la tarda del cap de setmana. [...] La diferència bàsica del programa per al públic no és en el seu format, sinó en altres elements. El format amb prou feines pot tenir alguna originalitat o creativitat [...] per la qual cosa, de nou, difícilment pot ser objecte de propietat intel·lectual", assenyala la interlocutòria.

La Cope li pren 20 "individus"

La SER va arribar a declarar, l'estiu passat, que l'objectiu de la Cope era desmantellar la redacció d'esports de l'emissora, però que al final la ràdio dels bisbes "escassament havia pogut fitxar un reduït grup de 20 individus, entre tècnics, productors, becaris i col·laboradors". La ràdio ho va considerar un "fracàs" i el va atribuir a l'ERO que preparava la Cope i "a la reducció lineal dels salaris en un 15%". En tot cas, va perdre els dos mascarons de proa d'esports: Pepe Domingo Castaño (a la SER des del 1973) i Paco González (des del 1987).

stats