EL 3ALACARTA ES RENOVA
Mèdia 17/12/2010

Dos milions connectats a TV3

Més d'un milió de visualitzacions de La Riera confirmen que cada vegada són més les persones a qui els agrada veure TV3 a la web. La renovació del 3alacarta ho ha facilitat.

Laia Altarriba
2 min

BARCELONA.Més de dos milions de catalans van entrar durant el mes de novembre a alguna de les pàgines a internet de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). És a dir, de les webs vinculades a TV3 i Catalunya Ràdio. Això significa un creixement del 50% respecte al mateix mes del 2009 i del 13% respecte a l'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Hi ha tres elements que han contribuït al creixement: la jornada electoral, la visita del Papa a Barcelona i les reaccions l'endemà del Barça-Madrid. Però els responsables de la corporació també creuen que hi ha contribuït el nou 3alacarta, que ha millorat la manera de veure els vídeos que TV3 penja a la web.

Precisament la pàgina de TV3 és la que va rebre més visites: 1,69 milions d'usuaris únics. A més, la persones que visiten la web cada cop hi miren més vídeos: 8 milions de visualitzacions aquest novembre.

'La Riera', un milió de seguidors

Les bones xifres d'audiència que fa cada dia la sèrie de la sobretaula de TV3 es traslladen a la xarxa, ja que La Riera va repetir com el programa més vist al 3alacarta al mes de novembre: 1,1 milions de visionats.

Marc Mateu, cap de l'àrea de continguts multiplataforma de TV3, explica que, entre els internautes que miren la sèrie, la majoria són persones que no han pogut veure el capítol a l'hora que s'emet, i per tant recorren a la xarxa per no perdre's la sèrie del Maresme. També n'hi ha alguns, afegeix, que tornen a mirar el capítol, i d'altres que s'ho miren en directe a la xarxa.

Però tot i les bones xifres, Mateu no considera que internet hagi de substituir la manera tradicional que tenim de veure la televisió. Això sí, està convençut que "altres maneres de consumir televisió estan creixent i que TV3 hi ha de ser". I hi és no només a través de la web sinó que cada cop explota més formats com l'iPhone, l'iPad o la consola PS3.

Tot això ho facilita la nova interfície del 3alacarta, que "és una de les més potents del món", assegura Marc Mateu. I afegeix satisfet: "Acabem de tenir una reunió amb la gent de YouTube i estan impressionats per la qualitat de la imatge que tenim a la xarxa i per la quantitat de vídeos que tenim penjats". I és que ja hi ha 150.000 vídeos disponibles.

stats