ELS PRESSUPOSTOS DELS MITJANS PÚBLICS
Mèdia 24/03/2011

La Corporació s'autoimposa dieta

Primeres mesures efectives per reduir la despesa pública a la CCMA després de mesos d'especulació. El consell de govern ha pactat reduir sous, fer més petites les estructures directives i estalviar en seus.

àlex Gutiérrez M.
2 min
El trasllat de Catalunya Ràdio a les instal·lacions de TV3 apareix com una de les mesures possibles.

Barcelona.El consell de govern de la Corporació, reunit ahir, va pactar un conjunt de mesures que tenen com a objectiu aprimar la despesa de la CCMA. La mesura més dràstica és la retallada d'un 5% en el sou de tots els professionals. D'aquesta manera, els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio queden igualats a la resta de treballadors públics, que van patir l'any passat aquesta rebaixa en el salari. En aquell moment, a la Corporació només es va rebaixar el sou als treballadors de la Fundació La Marató i dels serveis centrals (que no estan vinculats a cap mitjà concret).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A canvi, s'ofereix a la plantilla la garantia de no destruir ocupació, i s'allunya així l'ERO que, en forma de rumor insistent, havia planat els últims mesos sobre l'ens. Enric Marín, president de la CCMA, explicava ahir a l'ARA: "És un dia important per a aquesta casa. Necessitem deixar enrere el debat de les retallades per concentrar-nos en el rellançament del projecte. No ho fem per aprimar-nos. Ens posem a dieta, sí, però per ser més competitius". La Corporació va necessitar 341 milions d'euros d'aportació pública el 2010. El pla acordat ahir -que caldrà pactar ara amb els sindicats- preveu tancar el 2011 amb 308,5 milions d'euros d'aportació i baixar dels 300 milions d'euros el 2012.

El document acordat ahir inclou també una racionalització del nombre d'empreses i d'espais. Així, el primer canvi consistirà en l'absorció per part de TV3 d'Activa Multimèdia Digital i CCRTV Interactiva. Segons la Corporació, això permetrà reduir la subcontractació i ajustar les estructures directives i de comandaments. Serà un primer pas que hauria de culminar en la integració de totes les marques en una única societat de mitjans i "iniciar una negociació col·lectiva que condueixi a un conveni únic".

Els acords s'han pres amb els vots a favor d'onze dels dotze membres del Consell. L'únic vot discrepant ha estat el de Josep Vinyeta, conseller a proposta d'ICV, que s'ha abstingut. Preguntat per aquest diari, ha rebutjat donar explicacions del sentit del seu vot.

stats